Affärssystem för hantverkare

SoftOne är en moduluppbyggd helhetslösning för dig som är hantverkare. Vårt fokus är att du ska driva lönsamma projekt med en så effektiv administration som möjligt. Du kan börja i liten skala och sedan utöka lösningen efter behov. SoftOne är molnbaserat vilket betyder att du får en driftsäker och kostnadseffektiv lösning via dator, smartphone och läsplatta - tillgänglig när helst du behöver den.

Broschyr SoftOne för Hantverkare

Boka möte

Helhetslösning för Hantverkare

Vi har utvecklat lösningen tillsammans med hantverkare vilket gett oss rätt funktionalitet för att du ska få ett så smidigt och effektivt arbetsflöde som möjligt.

Affärssystem 

SoftOne Affärssystem förenklar administrationen samt ger dig kontroll över dina projekt. Vår helhetslösning innehåller order, fakturering, projekt, lön och ekonomi. Självklart finns prishantering och EDI-koppling mot grossister. Tidsbesparing och rätt information ger utrymme för fler lönsamma affär.

HR-system

SoftOne HR-System ger dig en användarvänlig och kraftfullt administrativ lösning för planering/schema, tidrapportering, lönehantering och HR-Management.

Läs mer om fördelarna nedan eller mer om din bransch och kundcase här:


Helhetslösning med:

  • Material & prishantering
  • App i mobil och läsplatta
  • Order & fakturering
  • Projekthantering
  • Ekonomisystem
  • Kvalitetssäkra arbetsorder
  • Arbetsplanering

EDI-/Grossistkoppling

SoftOne har EDI-koppling mot fler än 20 grossister. Kopplingen tillsammans med ditt rabattbrev, gör att artiklar från grossisten direkt bokas på rätt order och alltid till rätt pris. Är du kund hos flera grossister kan enkel jämföra priser för att få en så bra marginal som möjligt. 

Med SoftOne kan du enkelt hantera dina kundavtal och prissättningen mot kund. Detta gör att du slipper många timmar som annars går åt att pricka av och räkna om fakturor.

Här kan du se vilka grossister som vi har koppling mot>

Uppdatera grossistprislistor med ett klick

Uppdatering av grossistprislistor görs snabbt och lätt. Du får en fråga i systemet och kan sedan välja att uppdatera med ett klick.  

Mobilapp för hantverkare

Du och dina montörer kan använda vår app i era mobiler eller läsplattor när ni arbetar ute hos kund. Appen ersätter penna och papper samt uppdaterar affärssystemet löpande. Arbetsordrarna får montörerna direkt i mobilen online, sedan kan de registrera tid och material direkt ute hos kund. Detta göra gör att sammanställning av tidrapportering och faktureringen går snabbare.

Mer om SoftOnes app för mobilorder här>

SoftOne affärssystem för hantverkare och elektriker

Projekthantering för hantverkare

Projekthanteringen håller samman flera ordar och möjliggör en mer avancerad fakturering och rapportering. Genom att ha full koll på dina projekt ökar lönsamheten. Dessutom får du god insikt i vilka kunder som är lönsamma och du kan ta rätt beslut i framtida affärer. Via projektcentralen tar du enkelt fram rapporter för material, nedlagd tid och budget-utfall.

Kvalitetssäkra din arbetsorder

Det är enkelt att bifoga bilder eller dokument till en arbetsorder. SoftOne innehåller även checklistor vilket hjälper dig att hantera kvalitetssäkringen i projekten. 

Vi arbetar i norden idag med:

  • Sverige: EIO
  • Norge: NELFO
  • Finland: LVS-net

Arbetsplanering för hantverkare

Som arbetsledare hanterar du ordrar via en kalender som ger en tydlig överblick av pågående och kommande jobb. Här fördelas också ordrar ut på montörer som de sedan får direkt i sin app i mobilen.

Ekonomisystem för hantverkare

SoftOne Ekonomi är precis som övriga moduler en integrerad funktion i SoftOne. Som SoftOne kund kan du antingen sköta redovisning och fakturering själv, dela ansvaret med en revisor eller låta din revisor hantera bokföringen direkt med egen användare i ditt system. Med elektronisk hantering av leverantörsfakturor sparar du tid och attestflödet går snabbare. Oavsett vilken modell du väljer har du alltid tillgång till rapporter för att snabbt se hur företaget ekonomiskt ligger till.

SoftOne - en molntjänst för hantverkare

Det betyder att du har tillgång till SoftOne var du än befinner dig via internet. Det behövs ingen hantering av hårdvara, drift och uppdateringar, allt som behövs är en internet uppkoppling och dator eller smartphone. Detta ger dig en driftsäker och kostnadseffektiv lösning.

Mer information?

Fyll i - så kontaktar vi dig!

Demo och konsultation

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri demo och konsultation.

Boka nu