Business Analyst – Lön

Brinner du för lön och vill arbeta på ett SaaS-bolag? Ansök till Business Analyst!

I takt med att vi växer söker vi nu en Business Analyst lön till avdelningen för produktutveckling på SoftOne Sverige AB.

Som Business Analyst lön ingår du i vårt produktteam och du ansvarar för hur vi utvecklar vår produkt för lön. Du har örat mot marken, håller dig uppdaterad inom lön, och har en ”expertisroll” riktad mot vår interna verksamhet och våra kunder. Du blir en viktig person i arbetet med att leda våra kunder och deras verksamheter till nästa nivå med vår framgångsrika affärsplattform SoftOne GO.

Det här är drömjobbet för dig som vill hitta nya utmaningar med din kompetens inom lön som grund. I ditt arbete på SoftOne blir du unik bland konkurrenterna då vi i dagsläget är en av få leverantörer som inom molnbaserade system har ekonomi, projekt och lön integrerat i samma affärsplattform. SoftOne är ett bolag där vi satsar allt på utveckling och kvalitetsarbete, vi har snabba beslutsvägar där vi ser lösningar på problem, har höga visioner och skapar möjligheter för dig att lyckas, växa och utvecklas. Tillsammans har vi en hög trivsel i vårt fina företag, vi hjälps åt och har en bra work-life-balance.

Rollen innebär:

Ditt arbete innebär att bidra till att produktavdelningen fortsätter att utvecklas och effektiviseras samt att sprida kunskap för området lön till kollegor inom SoftOne.
Du kommer att kravställa och säkerställa att utvecklad funktionalitet överensstämmer med kravspecifikationer och att den fungerar väl tillsammans med befintlig funktionalitet. Kravställning består av både beskrivande detaljer kring nuläge och önskat läge samt en designskiss/mockup. SoftOne använder sig av Figma som designstöd. Dessutom ansvarar du, inom ditt område för att filmer och dokumentation tas fram, såväl i samband med release som löpande underhåll av den integrerade online-hjälpen. Du är också ansvarig för att se till att nya funktioner demonstreras för kollegor och kunder. Du har goda möjligheter att vara med och påverka det som utvecklas, både kravmässigt, design- och flödesmässigt.

SoftOne jobbar med 3 veckors sprintar och release sker var tredje vecka.
SoftOne har en produktstyrelse som träffas var tredje vecka.

Arbetsuppgifter och ansvar

 • I samband med utformning av större features eller moduler alternativt vid förbättringar av befintlig funktionalitet har du löpande kontakt och stämmer av med stakeholders såsom utvecklare och referensgrupper
 • BA är ägare av ärenden som rör nyutveckling och förbättringar av befintlig lösning. BA ansvarar för att de ärenden som prioriteras och planeras in i respektive sprint följer roadmapen. I nuläget ansvarar BO för buggar
 • BA är involverad i regressionstester i samband med release. BA bör även bidra till att SoftOne:s test- och leveransprocesser kontinuerligt förfinas. Test utförs av dedikerad testare i utvecklingsteamet
 • BA är ansvarig för att se till att det finns dokumentation (video och skriftligt) av nyheter i samband med release. Du underhåller den integrerade online-servicen och bidrar med produktnära dokumentation exempelvis med artiklar till kunskapsbanken
 • Du är involverad i arbetet med planering och realisering av roadmap

Övriga arbetsuppgifter:

 • Bidra till att produktavdelningen fortsätter att utvecklas och effektiviseras baserat på uppsatta mål
 • Bidra till att sprida kunskap för området lön till kollegor inom SoftOne
 • Vid större införsäljningar deltar BA ibland som presale-resurs
 • Interna och externa presentationer, workshops och liknande förekommer löpande
 • BA medverkar på möten med produktstyrelse var tredje vecka
 • BA ansvarar för refinement möten där syftet är att lyfta upp eskalerade ärenden som rör nyutveckling och förbättringar av befintlig funktionalitet

Vem är du?

Vi tror att du brinner för digitalisering, har mycket god systemvana och erfarenhet av moderna IT-miljöer. Genom att sätta dig in i användarnas situation så skapar du positiva kundupplevelser med förstklassig service på ett effektivt och strukturerat tillvägagångssätt. Du är utvecklingsinriktad och det kommer naturligt för dig att bidra till förbättringsarbete. Du uppskattar teamarbete likväl som självständigt arbete. Du kanske arbetar som implementationskonsult, konsultchef inom lön, eller lönekonsult idag och vill gå mot en mer utvecklingsinriktad roll.

Du har mycket god kunskap inom lön, lönecykeln och dess processer samt god kunskap av kravställning inom lön.

Kvalifikationer:

 • God förmåga att digitalisera lönerelaterade systemprocesser
 • Eftergymnasiala studier, akademisk examen eller motsvarande inom lön
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Extra meriterande

 • Om du har erfarenhet av att jobba inom området ”Tid- och bemanning” (Workforce Management)
 • Om du har erfarenhet av att arbeta med lön och löneprocesser i de nordiska länderna, framför allt i Finland
 • Om du har jobbat med ett SaaS system i ett snabbväxande företag

SoftOne erbjuder:

En roll i en snabbväxande organisation med möjlighet att påverka och utvecklas. Hos SoftOne har vi korta beslutsvägar men genomtänkta processer. Vi sitter i trevliga lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm.

Placering – Drottninggatan 33, Stockholm

Ansökan
Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med Valegro Rekrytering & Interim. Ansvarig Rekryteringskonsult är Erika Klatzkow, erika.klatzkow@valegro.se, tel. 0704-121950. Vänligen klicka på ”Ansök här” för att snabbt och enkelt skicka in din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande så tveka inte att söka redan idag.

SoftOne är ett SaaS-bolag inom ERP och HRM. Vår molnbaserade produkt SoftOne GO är marknadsledande leverantör i Norden för affärs- och HR-system. Vi utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar våra kunder med support, konsulttjänster och outsourcing av lön.

Bland våra 2000 kunder återfinns bolag såsom ICA Sverige, Coop och Tele2. Våra cirka 70 anställda arbetar från våra kontor i Stockholm, Söderhamn, Helsingfors och Colombo.

Privat sjukvårdsförsäkring
Friskvårdsbidrag
Tjänstepension
Sommartid - 35/h arbetsvecka

Vi hjälper dig att hitta rätt