Jag utvecklas både personligt och professionellt i min roll som verksamhetskonsult

Varje år utses två medarbetare inom SoftOne Group till Årets Medarbetare. I år valdes Cia Tengman, Verksamhetskonsult på SoftOne Sverige AB och Karl Kirkevold, Produktspecialist inom avdelningen för Service & Kvalitet på moderbolaget SoftOne AB (publ). Här får ni lära känna Cia närmare.

Cia, du har vunnit utmärkelsen Årets Medarbetare 2019, bland annat för att du är en stark intern förebild och ditt exceptionella arbete för SoftOne Group under det gångna året där du alltid sätter kunden i fokus. Hur känns det?

Det känns både överraskande och fantastiskt roligt. Jag började på SoftOne hösten 2017 så det är tredje året jag är med på prisceremonin. Det är ett roligt och uppskattat initiativ att uppmärksamma de anställda och arbetet de gör. Att vinna utnämningen är inget man kan arbeta aktivt mot utan är ett bevis på att det dagliga jobbet man gör ses och uppskattas.

Varför tror du att just du vann priset Årets Medarbetare?

Det har varit ett händelserikt år där jag givits nytt ansvar och verkligen har fått möjlighet att träda fram. Det har också varit en del utmaningar under året, men det är utmaningarna som driver mig framåt och gör att jag utvecklas både personligt och professionellt.

Ett stort projekt som jag drivit under hösten är ett utbildningsinitiativ för våra kunder, som internt gått under namnet ICA-lyftet. Där har jag, tillsammans med säljkollegor, rest land och rike runt och utbildat våra befintliga ICA-kunder i nyheter i systemet. Det var ett omfattande projekt, men när jag ger mig in i något ska det bara fixas. Jag är både envis och positiv, och det bidrog till att projektet blev lyckat. ICA-lyftet har var varit lärorikt för mig. Vanligtvis utbildar jag medarbetare inom samma företag, men i det här projektet var alla ICA-kunder inbjudna vilket skapade mycket roliga diskussioner där man även delade tips och trix sinsemellan. Många jobbar oftast ensamma med bemanning och vill gärna höra hur andra gör som har likvärdiga erfarenheter i sin verksamhet.

En annan bidragande faktor till att jag tror att jag blev utnämnd till priset är att jag alltid ställer upp för mina kollegor. Jag har bland annat varit coach för en av våra nyanställda konsulter där jag gjort mitt bästa för att hon snabbt skulle komma in i sin roll.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är helt klart glädjen över att träffa kunder, det är det roligaste i vårt jobb. Jag tycker det är superkul att lära ut och få förmedla den kunskapen jag besitter. Det var därför jag sökte det här jobbet. Jag jobbade som HR-chef inom ICA tidigare och arbetade då i alla delarna av SoftOnes affärssystem SoftOne GO och hade bland annat i uppgift att lära ut det internt. Via det jobbet var jag faktiskt en av de första ICA-kunderna till SoftOne. Jag tyckte verkligen om systemet och att gå över till SoftOne kändes därför som ett naturligt och självklart val. Därför är det också extra kul att se att så många ICA-butiker väljer att ansluta sig till SoftOne GO.

Som verksamhetskonsult är jag främst ute hos kunderna. De uppdrag jag haft under året har öppnat upp för ett närmare samarbete med mina kollegor på kontoret och det har varit otroligt härligt. Relationen med arbetskollegorna är viktigt för mig och jag har lärt känna mina kollegor på ett annat sätt. Något annat som jag lärt mig under året är att jag tycker att SaaS-tekniken vi erbjuder är väldigt rolig.

Kan du beskriva dina arbetsuppgifter?

Som verksamhetskonsult är mina främsta arbetsuppgifter att utbilda nya kunder parallellt med att jag implementerar affärssystemet utifrån deras förutsättningar och behov så att de får ut maximal affärsnytta. Jag hjälper också befintliga kunder att hitta nya funktioner, något som är viktigt då systemet hela tiden utvecklas.

Priset för Årets Medarbetare är en resa till valfri stad i Europa i samband med en Microsoft-utbildning. Hur ser du på det?

Jättekul, jag älskar att resa. Jag har inte hunnit tänka på det men Irland ligger högt på min önskelista.

Hur är det att arbeta på SoftOne?

Det är jättekul! Framförallt är kollegorna underbara. Det är en positiv stämning och alla hjälper och stöttar varandra. Det är alltid inspirerande att komma in till kontoret. Våra ljusa, härliga lokaler mitt i stan gör det inte sämre.

Arbetet erbjuder frihet under ansvar och det passar mig bra att planera in min egen tid. Det är en ynnest att få träffa så mycket kunder i mitt arbete och det ger mig energi. SoftOne är en lyhörd partner gentemot sina kunder och försöker alltid vara tillmötesgående. Det är något jag uppskattar. Det är kul att vara på ett företag i teknisk framkant som alltid strävar efter att utvecklas till det bättre.