Joel Köhl ny VD för dotterbolaget SoftOne Sverige AB

SoftOne är glada att meddela att Joel Köhl tillträder som VD för SoftOne Sverige den 16 mars 2020. I rollen kommer Joel ansvara för försäljning, verksamhetskonsultation och löneoutsourcing på den svenska marknaden. Joel Köhl ingår i koncernledningen för SoftOne Group.

Joel Köhl tillträder som VD för dotterbolaget SOftOne Sverige AB den 16 mars

Joel Köhl, som tillträder som VD för dotterbolaget SoftOne Sverige AB den 16 mars, hälsas välkommen av Håkan Lord, CEO och grundare av SoftOne Group.

Joel har en lång erfarenhet av lönesystem, där han fokuserat på lön och HR sedan 2005. Han har haft en lång karriär inom Aditro där först började som produktspecialist, verksamhetskonsult, utveckling, produktledning och senast affärsområdesansvarig för den egenutvecklade premiumprodukten Aditro Pay, ett SaaS-baserat lönesystem. På Aditro ansvarade Joel även för AI/ML-utveckling.

SoftOne är ett sant entreprenörsdrivet företag, även om man är unikt positionerad med sin sammanhängande lösning inom ekonomi, tid/bemanning och lön. För mig är det nu av största vikt att bidra med vad jag kan i denna anda”, säger Joel.

Det är kostsamt att byta system idag. Därför är jag av övertygelsen att det över tid är betydligt bättre att omgärda sig med leverantörer vars värderingar du kan lita på, där man byggt något präglat av trovärdighet, långsiktighet och av stor betydelse för svenska företag. Det stämmer i allra högsta grad in på SoftOne. Jag är övertygad om att vi är en ”perfect match”. Jag är extremt imponerad av detta bolag som Håkan Lord byggt upp under fyra decennier och glad att nu få vara en del av det”, fortsätter Joel.

Målsättningen med rekryteringen är att ytterligare stärka försäljningsorganisationen och att öka tillväxttakten för att tillvarata SoftOnes unika marknadsposition. SoftOne har idag en mycket stark ställning inom främst detaljhandeln och hantverkarbranscherna med molntjänsten SoftOne GO, vilket inkluderar strategiska samarbeten med flera av de största kedjorna. Utöver att öka marknadsandelarna inom dessa segment planeras bland annat nya satsningar inom löneoutsourcing.

”Som VD för SoftOne Sverige AB kommer Joel ha en central roll i bolagets utveckling och framgång. Joel brinner för utvecklingen av branschen och jag ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans med honom. Joel besitter en stor kompetens inom löneområdet samt AI och hans erfarenhet kommer att ytterligare stärka vårt fokus och framtida utveckling”, säger Håkan Lord, CEO och grundare SoftOne Group.

Om SoftOne Group

SoftOne Group är ett nordiskt bolag som erbjuder molntjänsten SoftOne GO Affärs- och HR System till mindre och medelstora företag i Norden. Bland kunderna finns ICA, Elkedjan, Mathem, Tele2 butikerna, Instalco med flera inom detaljhandeln, service- och hantverksföretag och redovisningsbyråer. SoftOne GO Molntjänst omfattar såväl moduler inom försäljning och ekonomi som projektredovisning, logistik, HR och lön och är den ledande helhetslösningen som molntjänst för mindre och medelstora företag på den nordiska marknaden.