Johan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne Group

Håkan Lord välkomnar Johan Edén till SoftOne Group

Johan Edén börjar som ny Försäljningschef för SoftOne Sverige AB den 12 augusti. Som försäljningschef är Johan ytterst ansvarig för försäljningsavdelningen med sju personer och är även koordinerande för den Nordiska marknaden. Johan Edén ingår i koncernledningen för SoftOne Group.

Målsättningen är att stärka försäljningsorganisationen och att öka tillväxttakten för att tillvarata SoftOnes unika marknadsposition. SoftOne har idag en mycket stark ställning inom främst detaljhandeln och hantverkarbranscherna med molntjänsten SoftOne GO, vilket inkluderar strategiska samarbeten med flera av de största kedjorna. Utöver att öka marknadsandelarna inom dessa segment planeras nya marknadssatsningar.

Johan Edén kommer närmast från Intelliplan, som är marknadsledare inom Affärs- och HR-system gentemot bemanningsbranschen, där Johan har varit med och byggt upp Intelliplan som Key Account Manager och försäljningschef, samt ingått i ledningsgruppen för bolaget. Johan är utbildad civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola.

”SoftOne har ett tidsmonopol med sin molntjänst SoftOne GO Affärs- och HR-System och det är viktigt att ta tillvara på detta. Johan blir en mycket viktig person i ledningen och jag ser fram emot att få jobba tillsammans med honom. Vi har ett starkt 2018 bakom oss och har tagit flera strategiska beslut för att stötta en ökad expansionstakt. Han kommer vara en nyckelperson för SoftOnes fortsatta utveckling och han har mitt fulla förtroende” säger Håkan Lord, CEO på SoftOne Group.

”Jag brinner för strategisk konsultativ försäljning och ser fram emot att öka försäljningstakten tillsammans med mitt säljteam. Jag har under en längre tid bevakat SoftOne och ser potentialen för stark expansion med molntjänsten SoftOne GO som är ett äkta Software As A Service (SaaS) Affärs- och HR-system som ligger i absoluta framkant på marknaden”, säger Johan Edén.

Om SoftOne Group
SoftOne Group är ett nordiskt bolag som erbjuder molntjänsten SoftOne GO Affärs- och HR System till mindre och medelstora företag i Norden. Bland kunderna finns ICA, Elkedjan, Mathem, Tele2 butikerna, Instalco med flera inom detaljhandeln, service- och hantverksföretag och redovisningsbyråer. SoftOne GO Molntjänst omfattar såväl moduler inom försäljning och ekonomi som projektredovisning, logistik, HR och lön och är den ledande helhetslösningen som molntjänst för mindre och medelstora företag på den nordiska marknaden.