• SoftOne-Dagen 1/10-21

  Anmälan är öppen!

1:a oktober är datumet för den fysiska SoftOne-Dagen 2021! Det är årets SoftOne-höjdpunkt där vi, efter ett år präglad av digitala aktiviteter, samlar våra kunder, delar erfarenheter, utvecklas och inspireras. Vi kommer att arrangera konferensen i anslutning till våra lokaler på Drottninggatan 33 i Stockholm.

Temat för året är konkurrenskraft ur ett användarperspektiv. Användarproduktiviteten är ett avgörande led för organisationens totala tillväxt och konkurrensraft. Mobilen, mobilappen SoftOne GO och dess användarupplevelse är en nyckel och fokus kommer ligga på hur den kan nyttjas för att maximera er tillväxt och konkurrenskraft. Som vanligt kommer du också få en inblick i hur SoftOne GO utvecklas framöver för att möjliggöra er fortsatta digitalisering och ta del av nyheterna i lanseringen SoftOne GO 4.1.

Vi ser fram emot en givande dag tillsammans med dig!

SoftOne-Dagen 2021 anordnas den  1:a oktober. Antalet platser är begränsade så se till att anmäla dig redan nu.

Agenda SoftOne-Dagen 2021 den 1:a oktober

 • 8:30

  Registrering & Frukost

 • 9:00

  Välkommen // Håkan Lord, CEO SoftOne Group

 • 9:15

  Best Practice: Digitaliseringsresan

 • 9:45

  Inspirationsföreläsning: Ökad konkurrenskaft ur ett användarperspektiv - med mobilen som främsta verktyg!

 • 10:45

  Kaffe

 • 11:00

  SoftOne GO 4.1 & framtida utveckling

  Joel Köhl, CEO SoftOne Sverige & Anna Westerlind, CPO SoftOne AB (Publ)

 • 12:00

  Lunch på Haymarket by Scandic

 • 13:00

  Miniseminarier // Seminariepass 1 (5 alternativ)

  Seminariepassen syftar till att skapa en plattform för upplysning och dialog med andra användare och SoftOnes personal. Du får också möjlighet att framföra dina önskemål, vilka samlas upp och prioriteras.

  Alternativ 1: Nyheter i Bemanning & Tid

  Det händer mycket på ett år. Under detta seminariepass går vi översiktligt igenom alla de nyheter som levererats och som kommer att göra skillnad i din vardag. Du kommer t.ex. få lära dig mer om årsarbetstid, attestfunktionen och klarmarkering i appen, dokument- och meddelandehantering, nya gränssnittet för tidterminalen, riktade meddelanden, beslutsstöd och scenarioplanering. 

  Alternativ 2: Nyheter i Offert, Order & Fakturering 

  Det händer mycket på ett år. Under detta seminariepass går vi översiktligt igenom alla nyheterna, som till exempel öppen redovisning, den nya dokument- och meddelandehanteringen, projekthantering, paneler samt datumstyrd fakturering, som levererats och som kommer att göra skillnad i din vardag.

  Alternativ 3: Trendspaning; Möjligheterna med AI och maskininlärning

  Möjligheterna med AI är svindlande, inte minst för ett datadrivet system som SoftOne GO. Lär dig mer om möjligheterna och få en inblick i våra spännande framtidsutsikter.

  Alternativ 4: Introduktion till SoftOne GO Order till Lön

  Numera stödjer SoftOne GO ett automatiserat flöde för dig som använder modulen Försäljning – från Order till SoftOne GO Lön. Den tid och det material du registrerat förs automatiskt över till löneberedningen. Här går vi igenom grunderna.

  Alternativ 5: Hur kan du nyttja Elektronisk Fakturahantering för maximal effektivitet? 

  Här går vi igenom hela flödet för leverantörsfakturahantering, från att de kommer in via ReadSoft eller manuellt till slutattestering och betalning och ger dig konkreta tips.

 • 14:10

  Miniseminarier // Seminariepass 2 (5 alternativ)

  Alternativ 1: Nyheter i Lön

  Det händer mycket på ett år. Under detta seminariepass går vi översiktligt igenom alla de nyheter som levererats och som kommer att göra skillnad i din vardag. Du kommer t.ex. få information om integrationen till arbetsgivarintyg.nu, uppdatering av löner, saldovärden på slutlön, paneler och den nya dokument- och meddelandehanteringen.

  Alternativ 2: Nyheter i Ekonomi & Klientredovisning

  Det händer mycket på ett år. Under detta seminariepass går vi översiktligt igenom alla de nyheter som levererats och som kommer att göra skillnad i din vardag. Exempel är likviditetsplanering och den nya dokument- och meddelandehanteringen. 

  Alternativ 3: Rapporter, Analys & Nyckeltal

  Vi går igenom olika typer av uppföljning i SoftOne GO i form av såväl rapporter, specifika analyser och nyckeltal för styrning av din verksamhet. Med hjälp av de nya funktionerna ges en rad möjligheter att aktivt följa verksamheten utifrån olika perspektiv. 

  Alternativ 4: Introduktion till SoftOne GO Lön

  SoftOne GO Lön är numera tillgängligt oavsett om löneunderlaget kommer från modulerna Tid eller Order. Vad är fördelarna med ett integrerat lönesystem och hur skulle det fungera för din verksamhet? Här guidar vi dig igenom funktionerna och flödet.

  Alternativ 5: Intern kommunikation och dokument

  Välfungerande internkommunikation och dokumenthantering är av stor vikt för alla typer av företag och organisationer. VI har vidareutvecklat funktionaliteten kring dokumenthanteringen med kopplingar till olika mottagargrupper och GO Mail. Här får du veta allt du behöver för att lyckas med er interna kommunikation och informationsöverföring.

 • 15:30

  Miniseminarier // Seminariepass 3 (5 alternativ)

  Alternativ 1: Nyheter i Projektredovisning & Beställarinloggning

  Under året har det hänt mycket med modulen Projekt. Här går vi igenom uppföljning av projekt och nyheterna som släppts under året.

  Alternativ 2: Nyheter i Bemanningsoptimering, Budget och Scenarioplanering

  Hur kan försäljning och arbetsuppgifter tillsammans med regelverk för bland annat arbetstidsregler automatiskt skapa ett grundschema som täcker verksamhetens behov? I SoftOne GO finns numera både operativ, taktiskt och strategisk schemaplanering. Med scenarioplanering kan du experimentera olika möjliga bemanningslösningar för att hitta fram till den optimala för era behov, utan att påverka det aktiva schemat. Här får du lära dig hur det fungerar.   

  Alternativ 3: Nya arbetssätt och gränssnitt i mobilappen Order/Faktura

  Hur har mobilappen utvecklats och hur ser den ut för anställd respektive chef? Vilka möjligheter finns det med det rollbaserade systemet?

  Alternativ 4: Nya arbetssätt och gränssnitt i mobilappen Tid/Bemanning/Lön

  Hur har mobilappen utvecklats och hur ser den ut för anställd respektive chef? Vilka möjligheter finns det med det rollbaserade systemet?

  Alternativ 5: Rapporter och Rapportcentralen

  Vi har gått igenom, justerat och kompletterat rapporterna i anpassade standardformat för hela SoftOne GO. Här  får du en genomgång så att du kan ta tillvara på rätt rapporter för ditt företag, men även få möjlighet att påverka format och eventuella tillskott. Rapportcentralen blir ditt dagliga verktyg som är tillgängligt i hela SoftOne GO. 

 • 16:40

  Drink vid SoftOnes atrium & prisutdelning till vinnarna av SoftOnes Digitaliseringspris 2021

 • 18:30

  Middag & Show på Hamburger Börs

 • SoftOnes Digitaliseringspris 2021

  Nomineringen öppnar i mars 2021 och priset delas ut i oktober 2021.

En tillbakablick till SoftOne-Dagen 2019