SoftOne för Elkedjan

Med SoftOne för Elkedjan får du ett komplett affärssystem med Order, Fakturering, Elektronisk fakturahantering, Lager och prishantering. SoftOne erbjuder även Ekonomi med elektronisk fakturahantering, avtalsfakturering och koncernredovisning. Det betyder att du har en leverantör, vilket förenklar din vardag och ger dig kostnadsfördelar.

Elkedjan och SoftOne har tagit fram ett specialpaket för medlemmarna i Elkedjan till en attraktiv månadshyra:

Order

Tidsbok

Orderplanering

Fakturering

Elektronisk fakturahantering

EDI

Vi samarbetar med de flesta större grossister, för att våra hantverkarkunder ska kunna få följesedeln på materialet direkt in på arbetsordern.

Som installatör/entreprenör har du mycket att tjäna på integration mot grossister. Du har alla dina grossisters prislistor och rabattbrev i systemet vilket gör att allt du köper får rätt pris automatiskt.

Läs mer om våra grossistsamarbeten inom EDI

Projektredovisning

Lager med lagerkoppling

Vi har en koppling till Elkedjan Nära-lagret. Elkedjan Nära är en tjänst där Elkedjan hanterar ert lagersaldo via beställningspunkter med automatisk påfyllnad. När ni plockar varor från lagret så kommer varorna in i SoftOne GO till rätt order. Det finns även möjlighet att ha ett speglat lager i SoftOne GO där redovisningen hanteras automatiskt.

Prishantering

SoftOne erbjuder även Ekonomi, Lön, Avtalsfakturering och Koncernredovisning.

Det betyder att du har en leverantör, vilket förenklar din vardag och ger dig kostnadsfördelar.En fördel med SoftOne GO Molntjänst är även att det behövs inga investeringar i hård och mjukvara, teknikkonsulter. I Molntjänsten ingår backup tagning och uppdatering av prislistor.

Integration med FDT’s butiksdatasystem

FDT System och SoftOne Group ingår nu ett strategiskt samarbete med syfte att integrera FDTs butiksdatasystem med SoftOne GO Ekonomisystem bestående av redovisning, leverantör- och kundreskontra samt Elektronisk Fakturahantering för kontoret. De gemensamma kunderna erbjuds även SoftOne GO HR (Schema, Tid och Lön) som en naturlig del i SoftOne GO Molntjänst. Integrationen sker via s k API-integration dvs sker momentant för alltid aktuell information.

SoftOnes molntjänst erbjöd alla de funktionerna och dessutom har ett ramavtal med Elkedjan var valet enkelt. Vi använder Elkedjanpaketet som Elkedjan har tagit fram tillsammans med SoftOne för Elkedjans medlemmar. Det finns många fördelar med SoftOne GO och appen är mycket bra för montörerna.

Läs om hur det gick till när Jonas Johansson och Svalebergs Elektriska gick över till det molnbaserade affärssystemet SoftOne GO.

Jonas JohannsonVD, Svalebergs Elektriskahttps://www.softone.se/svalebergs-kundcase/

En helhetslösning med både affärssystem och ekonomistöd för Hantverkare

Tillsammans med SoftOne erbjuder ekonomi- och redovisningsbyrån Vara EkonomiPartner olika paketlösningar för hantverkare, där kunden själv kan välja vilken nivå av stöd de vill ha. Målgruppen är hantverkare och el- och VVS-installatörer.

”Möjligheterna med samarbetet känns svindlande. Vi har sett effekten SoftOne GO har haft på BA:s Elektriska. Det manuella arbetet som tidigare slukade mycket tid är borta. Med alla funktioner samlade i ett och samma system har administrationstiden säkert halverats. Tidsvinsterna för våra kunder kommer bli lika stora. De får också en helt annan kontroll över sitt arbete och kan enkelt se att allt material till exempel är inlagt på ordern. Fördelarna är stora även för ägarna av bolagen. De får en överblick över de anställdas arbetade timmar”, säger Helena. Läs mer här

Helena Wallentinsson Ägare och redovisningsekonom på Vara EkonomiPartner

Gå med i Användarföreningen för Elkedjan

Användarföreningen syftar till att öka kundnyttan för alla Elkedjan-anslutna kundföretag

Elkedjanpaketet erbjuder stora fördelar och många funktioner för dess användare. För att maximera användandet och gemensamt säkerställa att utvecklingen av systmet går i linje med de Elkedjananslutna kundföretagens behov har en Användarförening grundats. Föreningen träffas regelbundet och arbetet sker i nära dialog med SoftOne och Elkedjan. Vi hoppas att även du vill gå med i Användarföreningen. Kontakta hans.lindholm@softone.se för mer information.

Samarbetsavtal Elkedjan

Läs om samarbetsavtalet här.

Fördelar med SoftOne GO

  • Komplett molntjänst

  • En leverantör

  • Tidsbesparingar

  • Attraktiv prismodell

  • Integration butikssystem

  • Uppdatering i realtid

”Det här var ett riktigt bra beslut!  Våra montörer är hantverkare, inte sekreterare och nu har de allt i mobilen. Responsen från montörerna är väldigt bra. Man kan nästan vända på det och säga att de krävde att få det här systemet för att underlätta sin vardag.”

Håkan Johansson. Ordförande i Svenska Elkedjan och driver Svenska Elkedjan Ba:s Elektriska Vara

”Med vårt strategiska och långsiktiga samarbete kan våra gemensamma kunder känna sig trygga med sin lösning såväl i butiken som på kontoret. Med våra gemensamma resurser skall vi säkerställa att över tid kontinuerligt erbjuda våra kunder det bästa som vi med ny teknologi och säkerhet kan erbjuda.”

Christian Borell, CEO FDT System och vvd Elon Group


Referensgrupp

På bilden ses bl a Christian Nordemark Elkedjan, Årjängs Elektriska, Christian Borell FDT med flera.

Välkommen att kontakta mig!

KONTAKTA OSS
Telefon (växel): 0771-55 69 00
E-post: salj@softone.se

Låt mig visa vilka möjligheter SoftOne ger dig.

Har du frågor om SoftOne och våra lösningar? Kontakta oss direkt på hemsidan eller via mail/telefon.

Mer information

Att vara kund hos SoftOne

Samarbetsavtal Elkedjan

Läs om samarbetsavtalet här.

Samarbetsavtal FTD System

Läs om samarbetsavtalet med FTD System här.