Marknadsansvarig

Nu söker vi en erfaren och affärsmässig marknadsförare som kan ta ett helhetsgrepp om marknadsarbetet.

SoftOne är ett affärssystemföretag på en spännande tillväxtresa. Nu söker vi en erfaren och affärsmässig marknadsförare som kan ta ett helhetsgrepp om marknadsarbetet. Är du en engagerad och driven marknadsförare med erfarenhet från B2B? Vill du arbeta med att generera prospects och affärer samtidigt som kännedomen om SoftOne byggs? Då kan det här vara rollen för dig!

På SoftOne Group nyttjar vi naturligt våra egna verktyg enligt devisen ”leva som vi lär”. Som medarbetare hos oss förväntas du brinna för att genom digitalisering möjliggöra ökad konkurrenskraft, effektivitet och lönsamhet. Detta är vår mission och gäller både internt och som förebild för våra kunder.

SoftOne Group har genomfört en varumärkesstrategi och skapat en plattform för kommunikation som idag utgör grunden för all marknadsföring. Vi har även ett CRM-System integrerat med den egna Affärsplattformen SoftOne GO, för såväl ärendehantering som säljstöd och viss market automation.

Rollen innebär:

Som Marknadsansvarig har du ett övergripande ansvar för SoftOne Groups marknadsföring, från strategisk planering till operativt genomförande. Marknadsarbetet sker i huvudsak med utgångspunkt från Stockholm, men ska även omfatta övriga nordiska länder – idag främst Finland.

I rollen utvecklar och formar du vår kommunikation och våra marknadsföringsinsatser. Du ansvarar för att generera prospects genom riktade budskap till definierade målgrupper taggade i företagets CRM-system. Du säkerställer god kvalitet på kund- och prospectdata så att de kan nyttjas för effektiv, målinriktad kommunikation.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Utveckla marknadsplanen baserad på marknadsbudgeten, och genomföra dess aktiviteter.
 • Ansvara för kommunikationen i våra digitala kanaler såsom webb och sociala medier.
 • Upphandla och driva marknadsaktiviteter såsom annonsering, nyhetsbrev, event och mässor.
 • Genomföra olika kartläggningar såsom målgruppsanalyser, kundundersökningar och konkurrensanalyser.
 • Löpande uppdatera en enhetlig grafisk profil som ska genomsyra allt informations- och marknadsmaterial.
 • Projektleda årsredovisning såväl digitalt som print.
 • Ansvara för PR-aktiviteter såsom pressmeddelanden och kontakt med journalister.
 • Ansvara för internkommunikationen tillsammans med VD

Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm. Du rapporterar till koncernchefen och ingår i ledningsgrupperna för SoftOne Affärssystem, SoftOne HRM-System och SoftOne Oy.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du självgående, lyhörd och handlingskraftig. Du har projektledaregenskaper och är strukturerad med förmåga att prioritera. Du är inspirerande och affärsmässig med passion för marknadsföring och dess progressiva utveckling. Du har även en analytisk ådra för att kunna fatta datadrivna beslut som hjälper företaget att nå sina mål.

Vi ser gärna att du har:

 • Flera års strategisk och operativ arbetslivserfarenhet inom marknadsföring
 • Erfarenhet av digital datadriven marknadsföring med påvisat gott resultat
 • Erfarenhet av att sätta marknadsplan
 • Erfarenhet av att kravställa mot byråer/samarbetspartners
 • Bevandrad inom Google Analytics, webb och sociala medier
 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Viss erfarenhet av bildhantering och rörligt material

Det är meriterande om du har erfarenhet inom B2B samt erfarenhet av internationell verksamhet.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar SoftOne Group med KIMM/Wise Professionals. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Malin Myhrman på malin.myhrman@kimm.se.

SoftOne är ett SaaS-bolag inom ERP och HRM. Vår molnbaserade produkt SoftOne GO är marknadsledande leverantör i Norden för affärs- och HR-system. Vi utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar våra kunder med support, konsulttjänster och outsourcing av lön.

Bland våra 2000 kunder återfinns bolag såsom ICA Sverige, Coop och Tele2. SoftOne grundades 1985 och våra cirka 80 anställda arbetar från våra kontor i Stockholm, Söderhamn, Helsingfors och Colombo.

Privat sjukvårdsförsäkring
Friskvårdsbidrag
Tjänstepension
Sommartid med 35/h arbetsvecka

Vi hjälper dig att hitta rätt