SoftOne-dagen 2024

Anmälan öppen

Den 12 april hälsar vi er välkomna till vårt årliga kundevent SoftOne-dagen. I våra lokaler på Drottninggatan 33 i Stockholm bjuder vi på inspiration, lanseringsnyheter, interaktivt utbyte och kundberättelser.

Nytt på agendan 2024

Rum för diskussion

Våra kunders önskemål är viktiga för oss och i årets kundundersökning var det många som efterfrågade mer interaktion på SoftOne-dagen – sagt och gjort. I miniseminarierna bjuder vi upp till diskussion.

SoftOne Tech Corners

Nytt för i år är våra Tech Corners, här kan du som kund prata med våra experter i produkt- och supportteamen. Så, ladda upp med dina frågor och ta med till eventet.

After Event 🥳

Hur avslutar man ett heldagsevent hos SoftOne på absolut bästa sätt? Med After Event såklart! Vi bjuder på bubbel, snittar och ett trevligt mingel – bästa slutet på arbetsveckan. 

Årets kundpresentation med
Tina Öjebrant & Anna Aller Axfood

I år är vi väldigt stolta över att presentera en av våra kunder som talare. Vi välkomnar Tina Öjebrant och Anna Aller från Axfood. 

Tina och Anna har drivit Axfoods spännande resa hos SoftOne under flera år. I höstas fick de SoftOnes digitaliseringspris för sitt implementationsarbete med kedjan Citygross. Låt dig inspireras av lärdomar och tips för att optimera användandet av SoftOne GO.

Föreläsningar, workshops och lanseringsnyheter

Under en fullspäckad dag erbjuder vi intressanta föreläsningar, worskshops och naturligtvis kommer du även få en inblick i hur affärsplattformen SoftOne GO utvecklas framöver för att möjliggöra ditt företags fortsatta digitalisering. Vi är säkra på att du kommer lämna SoftOne-dagen bättre rustad för framtidens utmaningar.

12 April, 2024

09.30 - 18.00

Agenda

09.30 – 10.00 Registrering och frukostmingel

10.00 – 10.15
Välkomna till SoftOne-dagen 2024, Håkan Lord CEO SoftOne Group

10.15 – 11:00
Lansering SoftOne GO 10.0 och 2024 års kommande nyheter. Jenny Alfvén CPO 

11:00 – 11:15
Mingel och kaffe

11:15 – 11:45
Axfoods lärdomar med SoftOne GO, Tina Öjebrant & Anna Aller, Axfood 

11.45 – 12:30
Mingellunch – nätverka och träffa SoftOnes experter i våra ”Tech Corners”

12.30 – 13:15
Miniseminarier Block 1

13:25 – 14:10
Miniseminarier Block 2

14:10 – 14:30
Eftermiddagsfika och mingel

14:30 – 15:15   
Miniseminarier Block 3

15:20 – 15:40
Digitaliseringspriset 2023 – vi pratar med vinnarna

15:40 – 15:45
Summering och tack för idag

15:45 – 18:00 After Event med bubbel, snittar & mingel 🥳

Eftermiddagen bjuder på miniseminarium

Eftermiddagen består av tre block med ett flertal olika miniseminarium där du kan välja vilket du vill delta på utifrån dina intressen. Notera att vissa seminarium riktar sig till en specifik (rödmarkerad) målgrupp.

Rapport & Analys – Ekonomimodulen
Vi går igenom ekonomimodulens viktigaste rapporter med utgångspunkt i best practise. Vi visar hur nya rapportmenyn ser ut samt tittar på analys. Vi diskuterar rapportpaket, schemaläggning och automatiskt utskick.

Projekthantering – Jobba effektivt med vår projektmodul. Hantverkare
Spara tid genom att arbeta smart med SoftOne GOs projekthantering. Vi går igenom hur du budgeterar på artikelgruppsnivå och hur dina EDI-fakturor delar upp kostnaderna per artikelgrupp samt hur du nu kan hantera E-fakturor på artikelnivå i projekt. Allt för att underlätta uppföljningen och få bättre ekonomi.

Strukturerade & vältänkta löneprocesser – Grunden för effektiv och säker lön
Vi har krav på oss att göra mer än ”bara lön”, men hur kan vi vara effektiva i vårt arbetssätt för att frigöra tid och samtidigt känna oss säkra med att lönerna är rätt? Samt vad ska vi tänka på för att vi ska kunna känna oss säkra ur ett IT-perspektiv?

Tid & Bemanning + lön – Styrkan i plattformen SoftOne GO
Under detta seminarium går vi igenom fördelarna med att köra både Tid & Bemanning och Lön i SoftOne GO. Vilka risker minimeras genom att använda en plattform istället för flera olika system? Vi blickar framåt och delar med oss med vad som är på gång inom området. Det finns även tid för diskussion och kunskapsdelning.

Tar du rätt betalt? Hantverkare
Hur prissätter vi materialet, tiden och servicebilen m.m. mot kund? Finns det kostnader vi borde debitera men som vi låter ingå i arbetet? Hur ska vi ta betalt  för att få ett bra täckningsbidrag? Hur gör alla andra? Vi delar med oss av exempel från hur andra företag i hantverksbranschen valt att ta betalt.

Rapport, Analys & Anställningsmallar för bemanning och schemahantering – maximera utfall och effektivisera ert arbete idag och i morgon. Detaljhandel/Dagligvaruhandel
Vi fokuserar på rapport, analys och anställningsmallar, några kraftfulla funktioner i SoftOne GO. Hur kan ni bäst använda dem och vad har vi på gång inom området framöver. Vill du prata med branschkollegor om hur de använder funktionerna? Perfekt, det finns tid för det under seminariet.

SoftOne GO lön – Framtidens lönesystem
Vad händer på lönemarknaden? Vi gör en spaning kring vad som är aktuellt just nu och så tittar i detalj på varför GO Lön ligger långt fram i utvecklingen.

ICA-MinButik – Avdelningsredovisning framtid och öppet forum. ICA-butiker/redovisningsbyråer som arbetar med ICA-butiker
Fullt fokus på ICA-MinButik. Vi går igenom hur man på bästa sätt arbetar med avdelningsredovisning i SoftOne och berättar mer om kommande nyheter inom området. Vi kommer även att öppna upp för en diskussion för att dela med oss av erfarenheter, tips och idéer sinsemellan.

Prishantering – Nettoprislista och benämningar. Hantverkare
Vi går igenom olika sätt att arbeta med prissättning i SoftOne GO. Bla. påslagstrappa och kundrabatt/påslag. Seminariet avslutar vi med diskussion och frågestund.

SoftOne GO Tid & Bemanning – Nyheter, framtiden och insikter
Få en uppdatering av Tid- & Bemanningsmodulen. Vi går igenom nya funktioner och fokuserar på hur de kan hjälpa ert företag att arbeta smart och effektivt. Vi går bland annat igenom spårbarhet, hemkostnadsställe, stämpling och attest av tid. I slutet av seminariet fokuserar vi på dialog och diskuterar utmaningar och svarar på frågor.

SoftOne GO order/fakturering/projekt/analys – Nyheter, framtid, tips & tricks
Vi går igenom nyheter i modulen och blickar framåt, vart är vi på väg och vilka funktioner välkomnar vi framöver. Vi tar även tillfället i akt och bjuder på några riktigt grymma tips och tricks.

Rapport & Analys Lön – Bli lönecontroller på en dag
Genom att lönesystem blir allt mer strömlinjeformat och automatiserat så måste vi också förändra sättet vi arbetar med lön. Vad innebär det att vara lönecontroller? Vad finns idag i GO? Vad ska vi utveckla?

Pris – 2 450 kr/per person

Digitaliseringspriset

Vi hyllar kundföretag som utmärker sig digitalt!

Varje år delar vi ut Digitaliseringspriset i kategorierna Årets digitala resa och Årets digitala vinnare. Vem blir vinnaren 2024? Nominera ditt företag – vinnaren utses hösten 2024.

Digitaliseringspriset SoftOne

Anmälan

Hakutoiminto

Autamme sinua löytämään oikean