SoftOne växer och söker nya medarbetare

SoftOne växer och vi söker nu efter nya medarbetare inom ett antal olika områden. Vi strävar efter att vidareutveckla våra specialistkunskaper genom att erbjuda en spännande arbetsmiljö med möjligheter och resurser för personalen att växa och utvecklas fortlöpande.
Välkommen med din ansökan!

Lediga tjänster

Produktchef för molntjänsten SoftOne GO

Som Produktchef ansvarar du för produktorganisationen och att driva produktutvecklingen av molntjänsten SoftOne GO. Du kommer att göra det tillsammans med ditt team i nära samarbete med framförallt utvecklingschefen och SCRUM-teamen på utvecklingsavdelningen. I rollen som Produktchef ska du säkerställa att vi följer produktens vision och att vi gör så bra prioriteringar som möjligt för att skapa maximal affärsnytta för SoftOnes kunder. Den här rollen ingår även i koncernledningen för SoftOne Group. 

 

Kort om Softone Group 

SoftOne är specialiserat på affärs och HR-system i molnet och är idag ledande leverantör i Norden till hantverkare och handeln. Bland kunderna finns även redovisningsbyråer, industri och tjänsteproducerande företag. Vi har idag ca 2000 företag som uppdragsgivare. Bland kunderna finns ICA, Tele2 butikerna, mathem.se, DollarStoreElkedjanInstalco, med flera. 

SoftOne ligger i teknisk framkant med vår moduluppbyggda molnbaserade SaaS– lösning (Software as a Service), vilket ger möjlighet till helhetslösningar eller att använda separata moduler. Vi utvecklar och säljer lösningarna helt i egen regi och stöttar kunder i hela affärsprocessen från implementering till support, konsulttjänster och outsourcing av lönefunktioner. 

SoftOne grundades 1985 och har drygt 50 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingfors. 

 Vad kommer du att göra? 

Arbetsuppgifterna innebär att vara produktägare för molntjänsten SoftOne GO och chef för produktavdelningen med fyra QA (Quality Assurance). Du ansvarar du för att ta fram en vision och en roadmap för molntjänsten samt för att mäta och följa upp relevanta KPI:er. Vidare så ingår att säkerställa och ansvara för att processen för produktutveckling sker på ett effektivt sätt, kravställning och specning, samt planering av releaser och paketering av molntjänsten.  Test och dokumentation är givetvis en mycket viktig del för att uppnå hög kvalitet.  

Du ansvarar även för omvärldsbevakning och kommer arbeta nära SoftOnes CMO för företagets interna och externa kommunikation. Du kommer också var aansvarig för att förankra och säkerställa löpande utbildning av övriga organisationen då vår molntjänst kontinuerligt utvecklas. Du kommer även att involveras i större kedjeaffärer och branschlösningar. 

Du ansvarar för både den långsiktiga och den kortsiktiga planeringen och är en aktiv del i planeringen av våra utvecklingssprintar.  På SoftOne arbetar vi med sprintar som är två veckor långa och release-planeringen följer sprintarna. Vi publicerar en release till produktion efter varje sprint för att kontinuerligt leverera nytta till våra kunder och få frekvent återkoppling från marknaden på det vi gör.  

 

Vad är det vi söker? 

Vi söker dig som precis som vi vill skapa produkter med hög kvalitet. Du har en gedigen erfarenhet av att utveckla system inom HR och/eller Affärssystem och förväntas ha goda kunskaper inom dessa områden. Vidare ser vi även att du har erfarenhet av att leda produktutvecklingen från idé till leveransklar funktion som skapar affärsnytta. Vi ser att du gillar att jobba effektivt mot mål och att du är kvalitetsmedveten. 

Du förväntas ha god förmåga att driva arbete i team, att leverera enligt plan samt är välstrukturerad och metodisk. Vi ser även att du har erfarenhet av att ha jobbat med agil utveckling i någon form och att du har en positiv inställning till det. 

Det är förstås meriterade om du har tidigare erfarenhet av att utveckla en molntjänst. 

För att lyckas i rollen behöver du vara affärsmässig, ha en positiv attityd till entreprenörskap samt ha ett starkt driv och önskan att vara med och skapa framtidens lösningar.  

 

Vi erbjuder! 

Du erbjuds en roll i en snabbväxande organisation med möjlighet att påverka och utvecklas inom just det du brinner för. Eftersom vi är en mindre organisation har vi inga långsamma processer och kan vara snabbfotade och fatta snabba, men ändå strukturerade, beslut när det behövs. Våra medarbetare är viktiga för oss, varför vi aktivt jobbar med medarbetartrivsel och alltid strävar efter ett trevligt arbetsklimat. Vår organisationskultur präglas av högt i tak och prestigelöshet. Vi sitter centralt i Stockholm invid Sergels Torg. 

Välkommen att forma framtiden tillsammans med oss och ta ditt nästa steg i karriären! 

 

Känns det intressant? 

Välkommen att skicka in ditt CV till hr@softone.se. 

Kontakta Håkan Lord, CEO,  på hakan.lord@softone.se eller telefon 070 264 84 15 om du undrar eller vill diskutera något. Självklart så behandlas din ansökan konfidentiellt. 

Serviceinriktad Löneadministratör

Arbetar du inom Löne-/HR-området och har ett systemintresse? Vill du hjälpa företagare och yrkeskollegor samtidigt som du utvecklas hos en utvecklingsinriktad och ledande systemleverantör?

SoftOne söker en serviceinriktad Löneadministratör till avdelningen Service & Kvalitet som i rollen som Produktspecialist ansvarar för att ge god service och lösa företagskundernas frågor kring systemet SoftOne GO. Som Produktspecialist HR hanterar du ärenden som främst berör schemaläggning, bemanning, tidrapportering och löneadministration. Eftersom SoftOne GO är ett komplett affärssystem kan ditt arbete tidvis även innebära systemfrågor som är kopplade till andra delar av systemet. Ärendena varierar i omfattning och du förväntas utreda problem och bereda förbättringar till utvecklingsavdelningen. Du välkomnas till en kunnig avdelning bestående 12 medarbetare där alla hjälps åt.

SoftOnes huvudkontor är beläget på Drottninggatan vid Sergels torg i centrala Stockholm i moderna lokaler med öppet kontorslandskap. Här sitter du tillsammans med drygt 40 medarbetare och du välkomnas till en prestigelös, öppen och positiv arbetsplats med platt organisation och entreprenörsanda.

Mer om tjänsten

Som Produktspecialist HR ansvarar du tillsammans med resten av Service & Kvalitetsteamet för att på olika sätt hjälpa SoftOnes kunder. SoftOnes kunder varierar i storlek och finns inom olika branscher såsom handel, hantverkare och industri. Förutom daglig kontakt med kunderna samarbetar du internt med ditt team, konsulter, utvecklare och andra kollegor. Du förväntas bidra i utvecklingsarbetet av systemet genom att initiera, leda och utföra olika testarbeten. Service & Kvalitet arbetar aktivt med digitala rutinbeskrivningar, manualer och FAQ för att möjliggöra smidigare hjälp till användarna och frigöra mer tid till personlig service.

I rollen som Produktspecialist HR hanterar du kundärenden såsom exempelvis:

• Frågor kring hur man planerar ut schema på en nyanställd.
• Frågor om varför det är en diff på en rapport.
• Frågor om hur semesterberäkningen faller ut på viss personal.
• Frågor inställningar på lönearter och hur konteringar sätt upp för att få specifika utfall enl önskemål.

Eftersom frågorna är starkt kopplade till personal- och löneadministration och redovisning söker vi dig med goda kunskaper inom yrkesområdet. Har du dessutom ett systemintresse ska du definitivt söka till en utvecklingsinriktad och ledande systemleverantör som vill fortsätta växa tillsammans med dig! Som Produktspecialist har du även stora möjligheter framöver att avancera internt på SoftOne, till roller såsom exempelvis teamleader/chef eller specialist inom olika områden.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som har arbetat minst 1 år inom lönehantering. Du har goda kunskaper inom lön, schema och tid samt en god förståelse för redovisning. Vi ser gärna att du har genomfört eftergymnasiala studier inom lön eller ekonomi/redovisning. Du har systemvana, är lättlärd i system och har ett tekniskt intresse som gör att du ser möjligheterna i system och bidrar aktivt i förbättringsarbetet. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet. Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du serviceinriktad och engageras av att skapa positiva kundupplevelser. Du har en god förmåga att sätta dig in i systemanvändarens problem samtidigt som du är strukturerad och utreder ärendet på ett effektivt sätt. Din pedagogiska ådra gör att du har lätt för att hjälpa andra, oavsett kunskapsnivå. Du fungerar utmärkt i självständigt arbete och i samarbete med kollegor.

Viktig information

Detta är en rekrytering med tillsvidareanställning hos SoftOne. SoftOne tillämpar 6 månaders provanställning. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I den här rekryteringsprocessen samarbetar SoftOne med SJR. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Simon Jordal/Recruitment Consultant.

Om SoftOne
SoftOne ligger i framkant inom digitalisering och är specialiserat på Affärs- och HR-system i molnet och är idag en ledande leverantör i Norden till hantverkare och handeln. Våra kunder finns även inom redovisningsbyråer, tillverkande- samt tjänsteproducerande företag. Vi ligger i teknisk framkant med vår moduluppbyggda molntjänst SoftOne GO, vilket ger våra kunder möjlighet att nyttja vår helhetslösning eller som separata moduler. Vi utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar våra kunder med support, konsulttjänster och outsourcing av lön. Våra 2000 avtalskunder har i snitt varit kund hos oss i mer än 13 år och har i undersökningar visat sig vara bland de mest nöjda i Norden. SoftOne grundades 1985 av Håkan Lord som fortfarande äger och leder företaget. Våra 60 anställda finns på kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingfors.

Webbutvecklare .Net

Webbutvecklare .Net 

Som webbutvecklare .Net på SoftOne kommer du att jobba i ett av våra två SCRUM-team.  Ett av teamen fokuserar på vår ERP-produkt och det andra på HR-produkten. Dina närmsta kollegor är andra webbutvecklare inom .Net, fullstack-utvecklare samt QA:s/testare som tillsammans ser till att vi skapar produkter med hög kvalitet och att vi ligger i framkant rent tekniskt. I SCRUM-teamen ingår även en produktägare som säkerställer att vi följer produkternas vision och att vi gör bra prioriteringar för att skapa så mycket affärsnytta som möjligt för våra kunder. 

Vad kommer du att göra? 

Arbetsuppgifterna innebär webbutveckling i .Net, främst frontend men även backend i vår SaaS-lösning. Eftersom du är en del av ett SCRUM-team så kommer du även vara med att tillsammans med resten av teamet grooma user stories, bryta ned till teknisk lösning, planera sprintarna, deltaga i Sprint reviews och deltaga aktivt på retrospektiv för att göra teamets situation ännu lite bättre under kommande sprint. Vi tillämpar även delar inom Extreme programmering varför vi jobbar med kodgranskning, parprogrammering och mobprogrammering. 

På SoftOne arbetar vi med sprintar som är två veckor långa och release-planeringen följer sprintarna. Vi gör deploy till produktion efter varje sprint för att kontinuerligt leverera nytta till våra kunder och få frekvent feedback på det vi gör. Vår deploy är automatiserad i Azure Devops och vi strävar efter att ständigt förbättra vår deploy pipeline genom automatiserade enhetstester, integrationstester och prestandatester. 

Rent tekniskt så är vår SaaS-lösning byggd på Microsoft .Net med Visual Studio, C#, SQL Server och Entity Framework som Backend. För frontend används AngularJS/Angular och Typescript. För tillfället har vi vissa tjänster i Azure och vi lyfter kontinuerligt in fler funktioner i Azure. 

Vad är det vi söker? 

Vi söker dig som precis som vi vill skapa produkter med hög kvalitet. Vi ser att du är engagerad i tekniken, att du verkligen vill utvecklas och hela tiden strävar efter att bli bättre och lära dig mer. Relevant erfarenhet är om du tidigare arbetat som webbutvecklare inom .Net eller frontend-utvecklare. Du kan ha en spets inom frontend men vi ser att du känner dig bekväm med att arbeta i hela stacken. Våra kunder kräver hög tillgänglighet och bra prestanda på vår SaaS-lösning så det är viktigt att du har den inställningen när du utför ditt arbete. Det är förstås meriterade om du har tidigare erfarenhet av utveckling av en SaaS-lösning. 

För att lyckas i rollen behöver du vara teamorienterad, att bygga effektiva självorganiserande team är viktigt för oss och då är det viktigt att varje ny person bidrar till det. Samtidigt som du ändå ska vara trygg i din roll som utvecklare och vara självgående. Du gillar att jobba effektivt mot mål och är kvalitetsmedveten. Att du gillar teknik är en självklarhet. 

Vi erbjuder! 

En roll i en snabbväxande organisation med möjlighet att påverka och utvecklas inom just det du brinner för. Eftersom vi är en mindre organisation kan vi vara snabbfotade och fatta snabba beslut när vi behöver göra det, alltså inga långsamma processer samtidigt som vi förstås gör det strukturerat. Våra medarbetare är viktiga för oss, därför jobbar vi aktivt med medarbetartrivsel och strävar alltid efter ett trevligt arbetsklimat. Vår organisationskultur präglas av högt i tak och prestigelöshet. Vi sitter centralt vid Sergels Torg. Välkommen att forma framtiden tillsammans med oss och ta ditt nästa steg i karriären! 

Känns det intressant? 

Kontakta mig,  Jimmy Sigwid på jimmy.sigwid@softone.se eller telefon 070 774 69 96 om du undrar något, vill diskutera något eller om du vill skicka in ditt CV. Självklart så behandlas din ansökan konfidentiellt. 

 

Säljare för SoftOne Lön, Tid- och Planering/Schema i molnet

Är du en säljare inom Lön och Schemaplanering?

Som säljare hos oss har du helhetsansvaret för hela säljprocessen från första kontakt till möten, offerthantering till avslut. Du kommer att delta i kundmöten samt ha kontakt med kundernas anställda och du har ett stort ansvar i att kontinuerligt sträva efter att effektivisera kundernas lönehantering genom automatisering, digitalisering och effektivisering.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet och mycket goda kunskaper av försäljning av löne-, tid- och planering/schemasystem. Du gillar utmaningen att jobba i ett högt tempo, du tar det yttersta ansvaret för dina blivande kunder och överlämning för leverans. Du har förmågan att kunna erbjuda kunderna en effektiv process som utmanar det traditionella sättet och systemen hur man tar lönehanteringen till en ny nivå. Du arbetar bra både självständigt samt i team och du har en bra känsla för service och motiveras av att jobba mot deadlines. För att lyckas i rollen krävs att du är van att arbeta konsultativt och behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Du behöver även vara IT- och systemorienterad med ett stort intresse för vad IT kan göra för att förenkla och förbättra lönehanteringen.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där det händer mycket och du kommer ingå i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. I rollen rapporterar du till försäljningschef, placeringsort är på vårt kontor centralt i Stockholm på Klarabergsgatan 23.

Ansökan

Skicka in din ansökan till [E-post]
Bifoga CV och personligt brev.

Urval och intervjuer sker löpande.

Frågor

För frågor angående tjänsten vänligen kontakta Vd Håkan Lord på hakan.lord@softone.se  eller 070 702 648 415

Produktspecialist inom HR

Som produktspecialist inom HR och lön ingår du i en servicefunktion, avdelningen Service och Kvalitet, med uppdrag att vägleda företagskunder i nyttjandet av deras molnbaserade affärs-och HR-system. Du förväntas även kunna ta svårare ärenden, som ibland kan innebära felaktigheter och utredningsarbete, och att kunna bereda dessa gentemot QA och utveckling. Du kommer att arbeta med telefon, epost, vårt ärendehanteringssystem och även att kunna deltaga i testarbete. Omfattningen på ärendena kan variera och områden som täcks är allt från schemaplanering till lönekörning, semesterårsskiften och bokföring. Som produktspecialist inom HR ska du även kunna ge service i grundläggande redovisning och administration. SoftOne lägger stort fokus på kundnöjdhet, därför är det extra viktigt att du brinner för att ge bra service åt kunderna och är prestigelös.

SoftOnes huvudkontor är beläget i centrala Stockholm på Klarabergsgatan 23 i moderna lokaler med öppet kontorslandskap och utsikt mot Sergels Torg. Här sitter du tillsammans med drygt 40 medarbetare och du välkomnas till en prestigelös, öppen och positiv arbetsplats med en platt organisation och entreprenörsanda.

Din profil

För att passa in i denna roll ser vi gärna att du har några års erfarenhet av löne- och HR-administration samt redovisning. Det är meriterande om du har arbetat med support tidigare.
Som person är du driven, engagerad och tar ansvar hela vägen för ditt arbete. Du är analytisk och har en god initiativförmåga som gör att du ser och tar tag i saker som behöver göras på ett konstruktivt sätt. Du är serviceinriktad och har lätt för att hjälpa kollegor och kunder samtidigt som du är prestigelös, har en positiv inställning och är en teamplayer. Du har ett logiskt tänkande och har en helhetsförståelse för affärs- och HR-system och hur olika delar hänger ihop. Du har systemvana, är lättlärd i system och du vill ligga i front med nya arbetssätt och metoder med hög automatiseringsgrad. Du har god datavana samt goda kunskaper i Officepaketet. Vidare är du flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Låter detta intressant? Läs mer och ansök här

SaaS utvecklare/SCRUM master

Som utvecklare på SoftOne kommer du att arbeta i ett engagerat SaaS team och driva utvecklingen av SofOnes SaaS affärs- och HR system. Arbetsuppgifterna innebär allt från design, kravarbete, och utveckling till build och deploy. Arbetet sker i team enligt SCRUM där varje projekt hanteras effektivt i 2-veckors sprintar. SoftOne arbetar med Microsoft-plattformen och AngularJS.

Vi söker dig som har akademisk examen inom datateknikområdet, företrädesvis systemutveckling eller dataingenjör. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet som utvecklare och är certifierad SCRUM master. Du har erfarenhet av systemutveckling av webb inom Microsoft, .NET plattformen, SQL Server och Entity Framework. Tidigare har du arbetat med JavaScript, TypeScript, AngularJS och CSS. Erfarenhet av API och utveckling av affärssystem/personalsystem är meriterande.

För att lyckas i rollen är du välstrukturerad och metodisk. Du gillar att jobba effektivt mot mål och är kvalitetsmedveten. Som person är du trygg i dig själv och din roll som utvecklare med god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Vidare är du en person med ambitioner och ett genuint intresse för att hålla dig uppdaterad i takt med teknologins utveckling.

Vi erbjuder

En roll i en snabbväxande organisation med möjlighet påverka och utvecklas. Har du dessutom ett intresse för ledarskap ger vi dig möjligheten att anta en roll som Scrum master. Våra medarbetare är viktiga för oss, därför jobbar vi aktivt med medarbetartrivsel och strävar alltid efter ett trevligt arbetsklimat. Vår organisationskultur präglas av högt i tak och prestigelöshet. Välkommen att forma framtiden tillsammans med oss och ta ditt nästa steg i karriären!

Intresserad och vill veta mer?

Eventuella frågor besvaras via  hakan.lord@softone.se. Skicka din ansökan till oss, urval sker löpande. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om oss

SoftOne är specialiserat på Affärs- och HR-system i molnet och är idag ledande leverantör i Norden till hantverkare och handeln. Våra kunder finns även inom redovisningsbyråer, tillverkande- och tjänsteproducerandeföretag. Vi ligger i teknisk framkant med vår moduluppbyggda molnbaserade SaaS lösning, vilket ger våra kunder möjlighet att nyttja vår helhetslösning eller separata moduler. Vi utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar våra kunder med support, konsulttjänster och outsourcing av lön. Våra 2 000 avtalskunder har i snitt varit kund hos oss i mer än 13 år, och har i undersökningar visat sig vara bland de mest nöjda i Norden. SoftOne grundades 1985 av Håkan Lord som fortfarande äger och leder företaget. Våra 60 anställda finns på kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingfors.

Välkommen med din spontanansökan

Mejla CV, personligt brev och kontaktuppgifter till:

hr@softone.se