Orderhantering

Ge ditt företag ett verktyg för maximal effektivitet

På dagens hårt konkurrensutsatta marknad behöver företagen alla fördelar de kan få för att på ett effektivt sätt avsluta affärer, överträffa mål och driva intäktstillväxt. Med SoftOne GOs modul Försäljning hanterar ni ordrar, fakturering och avtal - allt i samma plattform.

pexels-anna-shvets-5750131

System för fakturering och tidrapportering

Ett faktureringssystem från SoftOne GO samlar de funktioner du behöver för att enkelt administrera din verksamhets intäkter och kostnader. Detta faktureringsprogram innehåller bland annat prishantering, grossisthantering med EDI-koppling, order- och fakturahantering.

I appen sköter bolagets anställda order och tidsrapportering vilket gör att administratören får ett smidigt flöde med fullständigt underlag. Allt underlag uppdateras i realtid. Det är ett arbetssätt som skapar delaktighet och sparar tid.

Funktionalitet

Funktionerna i modulen Försäljning

Ute efter en offertmall? I modulen Offert kan du arbeta med offertmallar för att effektivisera offerthantering. I detta offertsystem kan du mejla offerter till dina kunder. Du kan också skapa en order eller faktura direkt från din offert. Du kan se ditt offertregister med alla historiska offerter för att få en tydlig överblick.

Har du återkommande fakturor är det smidigt att använda sig av avtalsfakturor. Med denna avtalshantering skapas ett register så återkommande fakturering kan automatiseras. Exempelvis fakturering av hyresavier, löpande serviceavtal samt annan löpande fakturering. Det betyder att du inte behöver skapa nya fakturor varje gång, utan har detta förifyllt och förberett i SoftOne GO Avtalshantering. Avtalet kan både faktureras direkt eller föras över till en order där du kan göra anpassningar. Du kan enkelt uppdatera priser vid till exempel indexhöjningar samt text på fakturorna, exempelvis vilka perioder de avser.

Administrera på kundens tid

Tack vare vår kraftfulla app och vårt ordersystem kan du registrera tid och material under tiden som du arbetar. På detta sätt minimeras risken för svinn samtidigt som ordervärden alltid är uppdaterade. Eftersom registreringen görs direkt så görs administrationen på kundens tid. Det finns även stöd för obligatoriska egenkontroller och underskrifter av utförare och kund innan klarmarkering av order. När ordern klarmarkeras på fältet med korrekt faktureringsunderlag kan ordern faktureras direkt, vilket effektiviserar faktureringsarbetet.

All tidregistrering generar en tidbok som kan bifogas till en faktura. Tidboken är också underlag för Lön, som du antingen kan använda i den integrerade lönehanteringen SoftOne GO Lön eller exportera till annat lönesystem.

Grossistsamarbeten inom EDI

SoftOne samarbetar med de flesta större grossister. Detta för att våra hantverkarkunder ska kunna få följesedeln på materialet direkt in på arbetsordern. Som installatör/entreprenör har du mycket att tjäna på integrationen mot grossister. Du har alla dina grossisters prislistor och rabattbrev i systemet vilket gör att allt du köper får rätt pris automatiskt.

När du hämtar ut material från dina grossister läses det automatiskt in i SoftOne GO som orderrader. Det gör att du kan fakturera snabbare och säkrare. Överblicken ger dig möjlighet att fatta faktabaserade beslut kring dina inköp.

Grossisternas erbjudanden och möjligheter till integration skiljer sig åt, men majoriteten stödjer uppdatering av prislistor, EDI-koppling på orderbekräftelse och leverantörsfaktura och rabattbrev. Vilka grossister vi hanterar och vad de stödjer för integrationer ser du här.

Orderplanering skapar överblick över både planerade och icke planerade ordrar. Den anställde ser var den ska vara och när i mobilappen. Samtidigt ser man sina kollegors uppdrag och tider. Eftersom samtliga uppdrag, bokningar och frånvaro ligger i Orderplaneringen så kan du smidigt planera in nya jobb utefter tillgänglig tid. I orderplaneringen ser administratören orderns status. Det finns även möjlighet att planera uppdrag direkt i appen.

Arbetar du i Order är fakturan klar med en knapptryckning

Tack vare vårt faktureringssystem SoftOne GO och en omfattande orderlista kan du skapa och samfakturera en order med korrekt status direkt. Du kan fakturera med eller utan tidbok, det vill säga de tiderna som du rapporterat in i koppling till ett projekt. När fakturan är skapad så faktureras den via epost, e-faktura eller på traditionellt vis. Integration mot nätverket InExchange möjliggör e-fakturering. Fakturan skickas på det sätt som kunden föredrar (e-faktura, papper, epost) utan att du behöver tänka på det. Fakturan kan komma som EDI-filer alternativt via e-post eller post för att scannas in för tolkning.

Med ett effektivt ROT/RUT-flöde så exporteras underlag till Skatteverket via fil.

Med vår lagerredovisning får du koll på din lagerstatus. Du registrerar in- och utleveranser och har koppling till Order. Denna koppling har du tillgång till även i vår mobilapp. Du kan importera och inventera lager utifrån dina behov. I lagerredovisningen kan du hantera flera lagerställen.

Vi har också en lagerkoppling till Elkedjan Nära.

Tid

Bemanning

Lön

HR

Projekt

Logistik

Ekonomi

Försäljning

 

 
SoftOne GO

Ett komplett affärssystem för tillväxt

Vissa använder några av våra moduler, andra använder alla. Ett system att växa med helt enkelt. Oavsett hur du väljer att jobba med oss är vår vision att erbjuda marknadens bästa affärssystem som förenklar och effektiviserar det dagliga arbetet för våra kunder, så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet.

SoftOne GO

Ett komplett affärssystem för tillväxt

Vi hjälper dig att hitta rätt