Anna Westerlind tillträder som Produktchef på SoftOne Group

Anna Westerlind börjar som Produktchef (CPO) på SoftOne Group den 12 februari 2020 efter att ha arbetat som Verksamhetskonsult inom HR på SoftOne Group sedan februari 2019. Som Produktchef kommer hon ansvara för produktorganisationen och att driva produktutvecklingen av molntjänsten SoftOne GO. Rollen innefattar att säkerställa att SoftOne följer produktens vision, att vara det ledande affärssystemet på den nordiska marknaden som skapar maximal affärsnytta för SoftOnes kunder.

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-jp3nx1′]

[av_heading heading=’Anna Westerlind tillträder som Produktchef på SoftOne Group’ tag=’h1′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-p4ok51′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k48g4onn’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Anna Westerlind börjar som Produktchef (CPO) på SoftOne Group den 12 februari 2020 efter att ha arbetat som Verksamhetskonsult inom HR på SoftOne Group sedan februari 2019. Som Produktchef kommer hon ansvara för produktorganisationen och att driva produktutvecklingen av molntjänsten SoftOne GO. Rollen innefattar att säkerställa att SoftOne följer produktens vision, att vara det ledande affärssystemet på den nordiska marknaden som skapar maximal affärsnytta för SoftOnes kunder. Anna Westerlind kommer ingå i koncernledningen för SoftOne Group.

”Under det år Anna Westerlind varit hos oss som verksamhetskonsult har vi gång på gång fått se prov på hennes outtröttliga engagemang och kundfokus. Hon drivs av att skapa produkter med hög kvalitet och med hennes gedigna erfarenhet av att utveckla system ser vi fram emot att fortsätta utvecklingen av SoftOne GO och tillföra ännu mer affärsnytta för våra kunder”, säger Håkan Lord, VD på SoftOne Group. 

En produktchef innehar en nyckelroll för en verksamhet som arbetar med mjukvara. Produktchefen är delaktig i de flesta av aktiviteterna i produktens livscykel. Produktchefen möter de flesta roller inom verksamheten som säljer, installerar, ger support och beslutar kring framtiden för produktportföljen. Produktchefen författar strategin, är ansvarig för produktlönsamheten och är beställare av utvecklingsprojekt.

Anna Westerlind för med sig en bred och lång erfarenhet i rollen som Produktchef med 25 års erfarenhet av systemstöd för arbetstid. Hon startade sin karriär som programmerare av Ekonomisystem, följt av verksamhetskonsult inom HR/Tid och bemanningslösningar och projektledare hos kund och därefter de senaste 10 åren som nordisk produktchef för Tid och bemanningslösningar på Aditro. Hon har arbetat i 17 olika tid- och bemanningssystem och varit kontakt med ännu fler. Anna har med andra ord djup kompetens inom systemstöd för hantering av Tid och Bemanning. Kompetensen sträcker sig från utveckling till införande och gäller såväl operativa som strategiska områden. Anna är certifierad inom produktledning enligt ISPMA Certified Software Product Manager. Hon har utbildning inom projektledning från Karlstad Universitet och har även studerat produktledarskap på Blekinge Tekniska Högskola.

”Jag är otroligt stolt över att ta mig an rollen som Produktchef på SoftOne. SoftOne har skapat en fantastisk produkt som jag ser fram emot att leda in i nästa årtionde. Att vara Produktchef handlar för mig mycket om förmågan att lyssna. Genom att lyssna på våra kompetenta kunder och ta tillvara på kompetensen hos mina skickliga kollegor så skapar vi den bästa tekniska lösningen. Det är i dialogen mellan kund och mina kollegor som den bästa produkten växer fram. Det finns en mängd olika IT-lösningar som man som kund ska sätta sig in i och jämföra vid en upphandling. Det borde vara en rättighet som kund att få använda en så vass produkt som SoftOne GO”, säger Anna Westerlind.

Anna skriver, tillsammans med Roger Lötell, boken ”Systemstöd för arbetstid” som ges ut i början av 2020.

Anna Westerlind välkomnas som Chief Product Officer av VD Håkan Lord.

Läs även artikeln med Anna Westerlind där hon har identifierat de främsta faktorerna i SoftOne GO HR som särskiljer det från andra system hon arbetat i.

Om SoftOne Group
SoftOne Group är ett nordiskt bolag som erbjuder molntjänsten SoftOne GO Affärs- och HR System till mindre och medelstora företag i Norden. Bland kunderna finns ICA, Elkedjan, Mathem, Tele2 butikerna, Instalco med flera inom detaljhandeln, service- och hantverksföretag och redovisningsbyråer. SoftOne GO Molntjänst omfattar såväl moduler inom försäljning och ekonomi som projektredovisning, logistik, HR och lön och är den ledande helhetslösningen som molntjänst för mindre och medelstora företag på den nordiska marknaden.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Vi hjälper dig att hitta rätt