Sara Andersson på Hemköp Nordenskiöldsgatan och Doktor Fries Torg tycker SoftOne GO är ett smidigt och lättjobbat system

Sara Andersson är uppväxt med Hemköp och hela familjen arbetar tillsammans. Såväl hennes pappa, som tog över sin första butik 1978 och idag äger de två butikerna, mamman och brodern arbetar i butikerna. Totalt har de 50 anställda och när vi talas vid håller Sara precis på att lägga sommarschemat i SoftOne GO.

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-12hz8th’]

[av_heading heading=’Sara Andersson, Personalansvarig på två Göteborgsbaserade Hemköpbutiker, uppskattar att arbeta i ett helt webbaserat system ’ tag=’h1′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jyfmzd0o’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Sara Andersson är uppväxt med Hemköp och hela familjen arbetar tillsammans i de två Hemköpbutikerna på Nordenskiöldsgatan och Doktor Fries Torg i Göteborg. Såväl hennes pappa, som tog över sin första butik 1978 och idag äger de två butikerna, mamman och brodern arbetar i butikerna. Totalt har de 50 anställda och när vi talas vid håller Sara precis på att lägga sommarschemat i SoftOne GO.
[/av_heading]

[/av_one_full][av_slideshow size=’magazine’ animation=’slide’ conditional_play=” autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’ av_uid=’av-jw63r9za’ custom_class=”]
[av_slide slide_type=’image’ id=’12550′ video=’https://’ mobile_image=” fallback_link=’http://’ video_ratio=’16:9′ title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-n0essl’][/av_slide]
[/av_slideshow]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jw63sz1x’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

”Under sommaren tillkommer fler anställda och det är ett pusslande. Den största utmaningen jag brottas med är att personalförutsättningarna snabbt kan förändras. Även en liten förändring av någon anställds schema kan kräva mycket arbete för mig att lösa rent praktiskt. Därför ser jag alltid till att ha ordning i systemet. Då går allt enkelt. Jag har arbetat med SoftOne’s affärssystem sedan jag började som Personalansvarig 2004 så jag har vanan inne och jag tycker att systemet är smidigt att arbeta i. Jag lägger majoriteten av min tid på tidshantering. Så länge den är korrekt sköter lönen sig nästintill av sig självt”, säger Sara.

Modern molnteknik underlättar arbetet

De två butikerna ligger 10 minuters bilväg ifrån varandra och familjen hjälps åt med att sköta den dagliga verksamheten och täcker upp för varandra vid sjukdom och ledigheter. När Sara började som Personalansvarig fanns inte den molnteknologi som de använder idag på marknaden. De använde då SoftOne’s client server-system SoftOne Classic och kompletterade med andra system och förde över data mellan systemen med hjälp av modem och disketter.

”Det är betydligt enklare idag när allt sker i ett webbaserat system i molnet. Vi använder SoftOne GO Tid och Lön. Vi är inte bundna till några speciella datorer utan kan arbeta i systemet var vi än befinner oss. Säkerheten i SoftOne GO är hög, vilket är en stor trygghet för mig. Innan vi gick över till monlösningen minns jag att jag alltid var nervös över att min dator skulle krascha och att material skulle gå förlorat. Den tiden då man behövde tanka in och ur filer ur olika system och oroade sig för uppdateringar som kunde ställa till problem är över. Nu finns systemet alltid tillgängligt och vi har allt samlat på en plats”, säger Sara.

Rollbaserat arbetssätt med app och webb

De anställda i butiken använder främst appen. Det gör Sara ibland också, även om hon utför majoriteten av sitt arbete på webben. Där har hon en bra översikt.

”Jag använder olika färger på olika pass i schemavyn. Det är lättöverskådligt och gör mitt arbete enklare”, säger Sara.

Stöter hon på patrull tar hon hjälp av SoftOne’s support. Hon uppskattar tryggheten i att alltid ha möjligheten att få hjälp och att bara ha en kontaktpunkt dit hon behöver vända sig.

”Jag brukar använda fjärrstyrning vid supportärenden, så att produktspecialisterna kan se och snabbt lösa den situation jag står inför. Det är smidigt och fungerar väldigt bra”, fortsätter Sara.

Sara är nöjd med systemet och har aldrig sett sig om efter ett annan lösning.

Jag har arbetat länge i SoftOne’s affärssystem och kan därför intyga att det är ett lättjobbat och stabilt system som har de funktioner som en butik behöver. Därför har jag också varit referens och rekommenderat systemet till andra Hemköpbutiker.

[/av_textblock]

Vi hjälper dig att hitta rätt