SoftOne Group flyttar till nya kontorslokaler för att stödja tillväxt

SoftOne Group är rustade för en snabbare tillväxt under de kommande åren. Med ett förstärkt Software as a Service-erbjudande och organisation samt flera nya partnerskap och kundförvärv är flytten en del i strategin för att stötta företagets tillväxtresa.

SoftOne Group är rustade för en snabbare tillväxt under de kommande åren. Med ett förstärkt Software as a Service-erbjudande och organisation samt flera nya partnerskap och kundförvärv är flytten en del i strategin för att stötta företagets tillväxtresa.

SoftOne Group lämnade tidigare under våren sina lokaler på Klarabergsgatan 23 till förmån för den kulturmärkta fastigheten Klarahuset på Drottninggatan 33, ett stenkast därifrån. De moderna kontorslokalerna är belägna högst upp i fastigheten, där SoftOne huserar på två hela våningsplan. Med en spännande planlösning, flödande ljus och balkonger som löper utmed hela kontoret trivs SoftOnes anställda bra, likväl som de kunder som besöker kontoret. Kontraktet löper under en femårsperiod.

– Vi trivdes bra med det centrala läget men ville ha nya kontorslokaler för att kunna möta den starka tillväxttakt SoftOne har. När vi hittade lokalerna i det anrika Klarahuset på Drottninggatan 33 via Stena Fastigheter kändes det rätt direkt, säger Håkan Lord, CEO, SoftOne Group.

De nya kontorslokalerna är belägna mitt i centrala Stockholm med smidiga förbindelser till såväl tunnelbana, tåg och flyg. Klarahuset är dessutom miljöklassat enligt GreenBuildning. Kravet för klassificeringen är att byggnaden använder 25 % mindre energi än tidigare eller jämfört med nybyggnadskraven i BBR.

– Flytten gör att vi kan expandera och samtidigt skapa en inspirerande arbetsmiljö för våra befintliga och blivande medarbetare. Då kan vi fortsätta leverera kvalitet och service på högsta nivå till våra kunder och får ännu bättre förutsättningar att utbilda våra kunder, vårda våra kundrelationer och stötta våra kunder i deras digitaliseringsresa. Att huset dessutom har en stark miljöprofil känns väldigt stimulerande, säger Håkan Lord.

SoftOne är ett väletablerat företag som värnar stabilitet och självgenererad tillväxt. Med ett fokus på att leda digitaliseringsarbetet inom affär- och HR-system har SoftOne tagit en ledande position inom valda segment. Molntjänsten SoftOne GO Affärssystem har växt snabbt de senaste åren och SoftOne Group sysselsätter idag cirka 60 personer i Sverige och Finland, varav närmare 50 personer på kontoret i Stockholm. Företaget anställer samtidigt flera nya medarbetare för att ytterligare stärka organisationen och bereda för fortsatt expansion.

– Vi befinner oss i en expansiv fas och de nya lokalerna tillåter oss att växa. Sedan starten för mer än 30 år sedan har det varit viktigt för oss att skapa en arbetsmiljö som reflekterar vår starka kultur och våra värderingar, säger Håkan Lord, CEO och grundare av SoftOne Group.

SoftOne Group är ett nordiskt bolag som erbjuder molntjänsten SoftOne GO Affärs- och HR System till mindre och medelstora företag i Norden. Bland kunderna finns ICA, Elkedjan, Mathem, Tele2 butikerna, Instalco med flera inom detaljhandeln, service- och hantverksföretag och redovisningsbyråer. SoftOne GO Molntjänst omfattar såväl moduler inom försäljning och ekonomi som projektredovisning, logistik, HR och lön och är den ledande helhetslösningen som molntjänst för mindre och medelstora företag på den nordiska marknaden.

[/av_textblock]

Vi hjälper dig att hitta rätt