SoftOne levererar affärssystem till över 1,000 hantverksföretag

Jonas är Affärschef för en av SoftOnes största kundgrupp nämligen Hantverkarbranschen som består av över 1,000 företag såsom Elkedjan och Instalco. Vi har pratat med honom för att lära oss mer om hur SoftOne hjälper kunder inom hantverkarbranschen.

Jonas Morin

Lär känna Jonas Morin

Jonas är Affärschef för en av SoftOnes största kundgrupp nämligen Hantverkarbranschen som består av över 1,000 företag såsom Elkedjan och Instalco. 

 

Vad upplever du är hantverkarnas största utmaning?

Just nu upplever jag att kostnads-och tidsbesparing är högt uppe på agendan för många företag och behovet av att hitta nya verktyg för att arbeta mer strategisk och datadrivet under sin arbetsdag har ökat. Många kunder kommer till oss med målet att få bättre kontroll över sina processer såsom orderhantering och projektuppföljning.  Ser också att man önskar sig att arbeta med ett och samma system så informationen blir tillgänglig för alla på företaget. 

 

Hur ser den digitala transformationen ut i hantverkarbranschen? 

Givetvis är digitaliseringen också en viktigt ämne med målet att reducera antalet administrations timmar och öka säkerheten därmed få mer tid för att fokusera på sina medarbetare och kunder. Våra hantverkare är kreativa och det är tydligt att de också ser affärsmöjligheter i rådande ekonomiska läget. Finns en stor efterfrågan på energibesparande lösningar som tex solcellsanläggningar, elfordonsladdare och värmepumpsinstallationer.

 

Vad bör man tänka på vid implementering av ett nytt affärssystem? 

En viktig förutsättning för att uppnå en framgångsrik implementering är att du tillsammans med din leverantör har gjort en noggrann och grundlig analys av företagets och medarbetarnas behov för att säkerställa att systemet stöttar både er dagliga verksamhet och era långsiktiga strategiska mål. 

 

Vad är kommunikationens del i implementeringsprocessen? 

Under implementering är effektivt kommunikation och kontinuerlig utbildning en viktig del och avgörande för resultatet. Viktigt att man också tar allt i små steg så att man hinner lära sig system i den takt att man hinner ta till sig all information

 

solceller

SHARE THIS ARTICLE

Vi hjälper dig att hitta rätt