Regeländringar: Vad gäller vid Karensavdrag?

Krävs åtgärd i SoftOne GO? Nej, ingen åtgärd krävs. Däremot behöver den anställde själv ansöka om detta via Försäkringskassan. Senast uppdaterat: 2020-05-07 Med anledning av coronaviruset har regeringen meddelat att karensavdraget tillfälligt slopas genom att staten betalar ut sjukpenning för första dagen i sjukfallet. Åtgärden innebär att den anställde i efterhand får söka ersättning för […]

Krävs åtgärd i SoftOne GO? Nej, ingen åtgärd krävs. Däremot behöver den anställde själv ansöka om detta via Försäkringskassan.

Senast uppdaterat: 2020-05-07

Med anledning av coronaviruset har regeringen meddelat att karensavdraget tillfälligt slopas genom att staten betalar ut sjukpenning för första dagen i sjukfallet. Åtgärden innebär att den anställde i efterhand får söka ersättning för den första dagen i sjukfallet från staten.

Ansökan görs retroaktivt till Försäkringskassan. Arbetsgivare ska göra karensavdrag som vanligt. Det nya regelverket gäller från den 11 mars till och med den 31 maj 2020. Den 7/5 går regeringen ut med ett förslag om att förlänga regeländringen i ytterligare fyra månader till och med den 30 september. Källa och mer information.

Vi följer utvecklingen löpande och informerar er om eventuella förändringar som påverkar ert arbetssätt i SoftOne GO enligt bästa förmåga. Har du några frågor är du välkommen att kontakta våra Produktspecialister genom ordinarie kontaktvägar och via vårt Digitala Kundcenter.

Vi hjälper dig att hitta rätt