Hemköpbutikerna får en ny handlartjänst

Inom kort lanseras en ny handlartjänst med fokus på SoftOne GO, med eller utan Axfoods redovisningscenter. I handlarbutiken “Gesters” i Västertorp ser man bara fördelar med SoftOne GO. Magnus Persson har haft SoftOne GO sedan 1 februari 2020. Här berättar han om sina upplevelser.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR PRODUCERAD AV HEMKÖP. VISSA DELAR ÅTERPUBLICERAS HÄR AV SOFTONE.

Hemköpsbutikerna får en ny handlartjänst

Inom kort lanseras en ny handlartjänst med fokus på SoftOne GO, med eller utan Axfoods redovisningscenter. I handlarbutiken ”Gesters” i Västertorp ser man bara fördelar med SoftOne GO. Magnus Persson har haft SoftOne GO sedan 1 februari 2020.

Övergången gick väldigt smidigt. Vi fick jättebra stöd och hjälp och har inte haft något problem sedan vi började rulla. Jag har inte varit inne i TIL-Tid en enda gång sedan dess, säger han.

Största fördelarna? 

Det är att allt är integrerat. Så fort man gör en ändring, till exempel i schemat, i ett av systemen så uppdateras det i alla andra. Det gör det lättjobbat och bekvämt. Plus att innan var jag bunden till att göra allt jobb på butiksdatorn – nu kan jag gå in och justera var jag än befinner mig.

Sedan är det ett lätt system att jobba i, det tycker både butiksmedarbetarna och jag. Alla tycker att mobilappen är jättebra och vi har inte haft en enda differens på lön sen vi bytte till SoftOne GO. Dessutom kan vi kommunicera i den och informera om att julschemat kommer strax och så – det är toppen!

Även Magnus butikschef Sandra Spångberg gillar SoftOne GO. 

Jag tycker det är ett jättesmidigt och lättöverskådligt verktyg. Den sparar tid på en massa olika sätt, till exempel är det lättare att göra scheman i den. Man kan smidigt flytta runt på pass från dag till dag eller kopiera flera dagar och flytta veckor mellan personal, säger hon.

Största fördelarna? 

Om någon ringer sig sjuk kan jag gå in hemifrån och lägga upp information i mobilappen om att det finns ett ledigt pass och så ser alla det samtidigt och det är först till kvarn. Personalen kan använda sin egen mobil och smidigt se när de har raster. Men bästa funktionen om jag måste välja en är att om jag skickar ut information till butiksmedarbetarna så kan jag begära en kvittens på att de sett den och då får jag en snabb överblick på vilka som sett det jag skrivit eller ej.

Magnus Persson har även Axfood Redovisningscenter (ARC) som sin lön- och redovisningstjänst.

Det bästa är att SoftOne GO och ARC är integrerade med varandra. Gör jag en ändring i någons lön så slår det direkt igenom i alla kanaler. Det är verkligen supersmidigt och sparar en massa tid, avslutar han.

En ny handlartjänst

Hemköps ekonomiavdelning håller på att ta fram två nya handlartjänster för SoftOne GO. En där man kopplar samman det nya tids- och bemanningssystemet med ARC:s tjänster och en där man bara köper in tjänsten SoftOne GO.

Vi hjälper dig att hitta rätt