SoftOne lanserar nytt dotterföretag – SoftOne Affärssystem AB

Vi välkomnar Niclas Smedberg som ny vd på vårt nya dotterbolag SoftOne Affärssystem AB.

Som ett led i att öka vårt fokus på affärsområde Affärssystem, med modulerna Försäljning, Ekonomi, Logistik och Projektredovisning, så lanserar SoftOne Group det helägda dotterföretaget SoftOne Affärssystem AB.

Affärsområde Affärssystem har tidigare ingått i SoftOne Sverige AB, men som eget bolag kan vi nu satsa mer fokuserat på Affärssystem med effektivare insatser gentemot befintliga kunder, partners och potentiellt nya kunder.

I samband med lanseringen har Niclas Smedberg tillträtt som VD för bolaget. Niclas har en gedigen erfarenhet som vd och försäljningschef på ett flertal SaaS-bolag, däribland Edge HR och SVG Nordic.

Niclas Smedberg Håkan Lord SoftOne Affärssystem AB
Fr. v. Håkan Lord CEO SoftOne Group, Niclas Smedberg CEO SoftOne Affärssystem AB

”Som ny VD på företaget, ser jag med stor entusiasm och tillförsikt fram emot att ta mig an denna nya roll. SoftOne GO är känt som en ledande affärsplattform som våra kunder verkligen uppskattar. Nu, med ett ännu större fokus, kommer vi att bli en än starkare partner för våra kunder, hjälpa dem att arbeta smart och effektivt samt öka tempot i deras digitaliseringsarbete. Genom att erbjuda kraftfulla funktioner och innovativa lösningar, hjälper vi våra kunder att lyckas i sin vardag och nå sina affärsmål. Vi strävar efter att vara deras pålitliga partner för att ge dem det tekniska stöd de behöver och möjliggöra deras tillväxt och framgång. Med vårt djupa engagemang för att leverera högkvalitativa produkter och enastående kundservice, kommer vi att fortsätta att vara en avgörande faktor för våra kunders framgång. Tillsammans skapar vi ökad lönsamhet.” Säger Niclas Smedberg.

SoftOne Affärssystem AB ansvarar för såväl försäljning som konsultverksamhet på den svenska marknaden, men även Norden för större kedjor. Bolaget ansvarar även för att samordna en virtuell organisation bestående av produktutvecklare, produktspecialister, produktägare och Business Analysts.

Koncernen SoftOne Group är ett nordisk SaaS-bolag (Software as a Service) specialiserade på affärsplattformen SoftOne GO, med delsystem för Tid, Bemanning, Lön och HR som Ekonomi, Försäljning, Logistik och Projektredovisning. Vi är ledande inom branscherna handel och hantverkare, men har även kunder inom logistik, service, tillverkning och redovisningsbyråer. Bland de större kunderna finns ICA, Axfood, Tele2, Coop och STC Training Group.

 

SoftOne Group är en helägd koncern med följande bolagstruktur

SoftOne Group består av en helägd koncern med moderbolaget SoftOne AB (publ) och de helägda dotterföretagen SoftOne Affärssystem AB, SoftOne HRM-System AB, SoftOne OY, SoftOne AS och SoftOne Applications AB. Verksamheten bedrivs från kontoren i Stockholm, Helsingfors och Colombo.

Organisationsschema SoftOne AB

Vi hjälper dig att hitta rätt