SoftOne expanderar i Sri Lanka

Under 2021 investerade SoftOne Group genom det till 50% ägda bolaget Xoft Technologies Pvt Ltd. Målsättningen är att långsiktigt växa verksamheten och utvecklingskapaciteten. SoftOne Groups CEO och grundare Håkan Lord har besökt våra nya kollegor i Sri Lanka.  Vi konstaterar att Sri Lanka är ett spännande land kulturellt och som turistland. Men man har även […]


Under 2021 investerade SoftOne Group genom det till 50% ägda bolaget Xoft Technologies Pvt Ltd. Målsättningen är att långsiktigt växa verksamheten och utvecklingskapaciteten. SoftOne Groups CEO och grundare Håkan Lord har besökt våra nya kollegor i Sri Lanka. 

Vi konstaterar att Sri Lanka är ett spännande land kulturellt och som turistland. Men man har även den högsta läskunnigheten i Asien och satsar kraftfullt sedan många år på utbildning inom IT-sektorn. Varje år utexamineras ett mycket stort antal utvecklare från universiteten. Dessutom är Sri Lanka Asiens äldsta demokrati med stabilitet och långsiktighet mellan företag och anställda. Många svenska företag har över åren etablerat verksamhet framgångsrikt i Sri Lanka och ett mycket stort antal anställda finns inom utveckling av affärssystem.

Håkan Lord, CEO och grundare SoftOne Group säger ”Vi har på relativt kort tid onboardat teamet i Colombo att vara en integrerad del i SoftOne utvecklingsprocess och vi kan konstatera en mycket hög teknisk kompetens i kombination med att samarbetet fungerar mycket väl. Dessutom finns domänkunskap inom Affärssystem.”

Dinindu Udara, CEO and CTO Xoft Technologies Pvt Ltd säger ”Vi uppskattar att vara en integrerad del av SoftOne Group utvecklingsorganisation och vi konstaterar att SoftOne GO Affärsplattform ligger långt fram tekniskt. Vi brinner för att arbeta med det senaste i teknologi och att vara med och bidraga i ett internationellt sammanhang.” 

Xoft Technologies Pvt Ltd är ett utvecklingsbolag specialiserat inom Microsoft och dotnet med såväl fullstackutvecklare som QA, som har sitt kontor i Pannipitiya i Colombo, Sri Lanka. CEO Dinindu Udara och utvecklingsteamet i Colombo jobbar digitalt enligt SoftOne utvecklingsprocess tillsammans med kollegorna i utvecklingsteamen i Stockholm, Söderhamn och Helsingfors.

Vi hjälper dig att hitta rätt