SoftOne stödjer Team Rynkeby och Barncancerfonden

Team Rynkeby – God Morgon är ett europeiskt välgörenhetsprojekt för att samla in pengar till förmån för barn drabbade av cancer. Sedan 2002 har de varje år tagit sig an den tuffa utmaningen att cykla hela vägen till Paris. Sedan starten har de samlat in mer än 450 miljoner kronor till barncancerforskning i Norden. Deltagarna […]

Team Rynkeby – God Morgon är ett europeiskt välgörenhetsprojekt för att samla in pengar till förmån för barn drabbade av cancer. Sedan 2002 har de varje år tagit sig an den tuffa utmaningen att cykla hela vägen till Paris. Sedan starten har de samlat in mer än 450 miljoner kronor till barncancerforskning i Norden.

Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar till Paris. Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 54 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland. År 2018 donerade Team Rynkeby – God Morgon i Sverige 34,9 miljoner kronor till kampen mot barncancer, som oavkortat gick till Barncancerfonden.

”Vi är ytterst tacksamma för SoftOnes sponsorbidrag. Vi är stolta över att kunna bidra med en betydande del av Barncancerfondens gåvor och vara den enskilt största bidragsgivaren genom det arbete vi gör med Team Rynkeby i Sverige. Utan sponsorer som SoftOne hade vårt projekt varit fruktlöst”, säger Carl-Johan Pousette, deltagare i Stockholmslaget.

Målet är en hundraprocentig överlevnad för barn drabbade av cancer
Barncancerfonden är den största finansiären av barncancerforskning i Sverige. Idag överlever drygt 80 procent av de barn som drabbas. Deras mål på lång sikt är att nå en hundraprocentig överlevnad för de barn som drabbas av cancer. För att det ska vara möjligt måste forskningen fortsätta att drivas framåt och därför är alla bidrag viktiga.

”Vi är stolta över att kunna fortsätta bidra till Team Rynkebys projekt för att samla in pengar till Barncancerfonden. Barncancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn, och det är självklart för SoftOne att bidra till arbetet med att sätta stopp för det”, säger Håkan Lord, CEO på SoftOne Group.

 

Vi hjälper dig att hitta rätt