Thomas Tuomenoksa om sin roll som apputvecklare

Hur ser vardagen ut för en apputvecklare? Hur används egentligen mobilappen SoftOne GO? Vilka är de dominerande trenderna inom apputveckling just nu? Det svarar Thomas Tuomenoksa på i den här intervjun.

Hej Thomas, kan du berätta lite om vad du jobbar med?

Jag jobbar som utvecklare på SoftOne där jag främst fokuserar på utveckling av mobilappen SoftOne GO för iOS och Android. Jag har jobbat med att utveckla mobilappar i nästan 10 år och det är verkligen ett spännande område som ständigt förändras och utvecklas.

Hur kommer det sig att du valde att arbeta med just med appar?

Jag kom in på det området av en slump och har fortsatt då jag tycker att det är väldigt kul. Det som lockar mig mest är ha möjligheten att förenkla för användare. Har du en bra idé kan du relativt snabbt utveckla något som verkligen gör skillnad i användarens vardag.

Hur ser din vardag ut som apputvecklare?

Mitt jobb går egentligen ut på att skapa framtidens lösningar för användarna av SoftOnes mobilapp. Jag jobbar dagligen agilt med innovation och utveckling av nästa generations appar för affärssystem, med främsta fokus på förenkling för användarna ute i verksamheten. En stor del av mitt arbete går ut på att lyssna på användarna, där deras behov ligger till grund för vår utveckling.

Hur ser användandet av mobilappen SoftOne GO ut?

Vi har uppskattningsvis 65 000 appanvändare som använder appen för att utföra sitt dagliga arbete. Användarna gör alltifrån att se sitt schema, tidsrapportera och planera ordrar. Appen är, likt webblösningen, rollbaserad. Man ser och gör med andra ord enbart det som krävs för sin arbetsuppgift, där chefer har vissa behörigheter och anställda andra.

Vad ser du för trender inom apputveckling just nu?

Områden som jag tror starkt på närmaste åren är AI, IoT och AR. Vi arbetar för att implementera nya tekniker som passar för SoftOne GO mobilapp och utvecklar de områden som fyller ett värde för användarna av SoftOne GO. Vi satsar på att bygga en app som är smart och lär sig och skapar nya typer av användarupplevelser. Vi strävar efter att digitalisera alla processer och uppgifter som går att digitalisera och tittar på sätt att göra detta i stort som smått.

Vi hjälper dig att hitta rätt