Vad är en äkta molntjänst?

Marknaden för molntjänster, som även går under begreppen SaaS, datormoln och molnlösningar, visar stark och stadig tillväxt. Det är inte längre en fråga om, utan när, ditt företag kommer att implementera molntjänster. Men vad är egentligen en molntjänst? Svaret hittar du i den här artikeln.

Marknaden för molntjänster, som även går under begreppen SaaS, datormoln och molnlösningar, visar stark och stadig tillväxt. Det är inte längre en fråga om, utan när, ditt företag kommer att implementera molntjänster. Men vad är egentligen en molntjänst? Det reder vi ut i den här artikeln. 

Molntjänster är ett samlingsnamn för skalbara teknikresurser som levereras via internet. Som kund betalar du endast för din användning, hyra, av tjänsten. Molntjänster är så kallade ”on-demandtjänster” som används på din begäran, jämfört med installerade ”on premise”-, -program som du traditionellt kör lokalt på en dator eller server.

Många företag utger sig för att ha molntjänster, även om de inte är helt molnbaserade tjänster. Flera leverantörer av affärssystem i Sverige erbjuder en SaaS-lösning enligt definitionen att de har en hyrestjänst, dock inte som en äkta molntjänst utan som en ASP-tjänst eller någon annan traditionell form av distribution av applikation.

På SoftOne är vi stolta över vår äkta molntjänst SoftOne GO vilket medför stora fördelar för våra kunder. Med en molntjänst räcker det i princip med en uppkopplad webbläsare för att komma åt sin arbetsmiljö, var man än är och oavsett plattform. Det gör det möjligt för anställda att samarbeta med varandra i en gemensam molnmiljö, med full transparens, där både chefer och anställda är involverade.

Du slipper dyr hårdvara, att göra manuella backups och serveruppdateringar och behöver aldrig fundera över drift och distribution. Du eliminerar arbete och driftproblem. Istället möts du av ett säkert, uppdaterat system med data i realtid. Vi utvecklar också hela tiden systemet så att våra kunder ständigt får tillgång till ny funktionalitet och design baserat på deras behov.

Med SoftOne GO hittar du all den information du behöver för att leda ditt företag ur ett administrativt, personellt och ekonomiskt perspektiv – på ett och samma ställe i molnet. Det har du allt att tjäna på!
HÅKAN LORD // GRUNDARE OCH CEO, SOFTONE GRO

Kombinationen av en modern molnlösning och personlig service gör SoftOne® GO unikt som affärssystem.

Vi hjälper dig att hitta rätt