Våra utvecklare från Sri Lanka besöker Stockholmskontoret för att starta igång projekt Levo.

Våra utvecklare från Sri Lanka besöker Stockholmskontoret för att starta igång projekt Levo. Under tre veckor besöker fyra av våra utvecklare från utvecklingsteamet i Sri Lanka oss för att starta upp vårt projekt Levo. Målet med projektet är att framtidssäkra SoftOne GO och lyfta den tekniska plattformen och användargränssnittet till nästa nivå. Projektet kommer att […]

Våra utvecklare från Sri Lanka besöker Stockholmskontoret för att starta igång projekt Levo.

Under tre veckor besöker fyra av våra utvecklare från utvecklingsteamet i Sri Lanka oss för att starta upp vårt projekt Levo. Målet med projektet är att framtidssäkra SoftOne GO och lyfta den tekniska plattformen och användargränssnittet till nästa nivå. Projektet kommer att resultera i ett stort antal förbättringar, allt från ökad prestanda och navigering till ett användargränssnitt i världsklass.

Vårt team på Sri Lanka

Under 2021 förvärvade SoftOne AB (publ) 50% av aktierna i utvecklingsbolaget XOft Technologies, med en option att förvärva resterande aktier under 2024. Under förra året stärkte vi upp ett komplett tvärfunktionellt utvecklingsteam på Sri Lanka med sju personer som jobbar med utveckling, test och kravarbete. Teamet på Sri Lanka kommer att fokusera på Levo-projektet och i takt med ökade behov av resurser planerar vi att växa verksamheten successivt i Sri Lanka till 3 utvecklingsteam.

Hur kommer projektet förändra våra kunders upplevelse?

Levo-projektet kommer att lägga stor vikt vid att förbättra SoftOne GOs användarupplevelse (UX) och användargränssnitt (UI) och därmed ytterligare förbättra användbarheten. Vi kommer att förenkla användargränssnittet som helhet och specifikt lägga fokus på att ytterligare automaticera viktiga flöden och processer i SoftOne GO.

När förväntas projektet vara klart och lanseras?

Levo-projektet kommer att levereras löpande, och ni kommer att se de första leveranserna från projekt redan under slutet av året. Målsättningen är att hela projektet skall vara klart till slutet av 2025.

Johan Waessman, CTO på SoftOne

Johan arbetar som CTO på SoftOne, vilket innebär att han leder utvecklingsteamen samt ansvarar för driften av SoftOne GO. Som CTO ansvarar Johan även för utvecklingsprocessen och driver arbetet med den tekniska roadmappen för Affärsplattformen SoftOne GO.

För att välkomna våra kollegor till Stockholm genomförde vi ett event med presentationer runt projekt Levo och Sri Lanka som företags- och turistland. Härefter följde en afterwork. Sri Lankas ambassadör i Sverige, Mr Dharshana M. Perera, deltog i såväl eventet som den efterföljande AWn.

Johan Waessman_Lrez

SHARE THIS ARTICLE

Vi hjälper dig att hitta rätt