Vi vill attrahera fler kvinnor till IT-branschen

För att vi på SoftOne ska fortsätta vår tillväxtresa är det helt avgörande att vi lyckas attrahera och behålla de bästa medarbetarna – oavsett kön, bakgrund eller identitet. Vi är övertygade om att mångfald gör oss starkare och bättre på alla plan.

För att vi på SoftOne ska fortsätta vår tillväxtresa är det helt avgörande att vi lyckas attrahera och behålla de bästa medarbetarna – oavsett kön, bakgrund eller identitet. Vi är övertygade om att mångfald gör oss starkare och bättre på alla plan. 

Vi har pratat med Hedwig Strömstedt, Business Analyst och Maja Johansson, HR-chef, om hur SoftOne är som arbetsplats och vad vi kan göra för att attrahera fler kvinnor till vår arbetsplats.  

BA5A8454

Maja Johansson  

Hur arbetar SoftOne med jämställdhet och vilka aktiviteter görs för att fler kvinnor ska söka jobb på SoftOne? 

SoftOne arbetar löpande med dessa frågor i vår rekrytering för att säkerställa att vi har en inkluderande rekryteringsprocess. I det arbetet handlar det om att se över hur våra rekryteringsannonser ser ut, både utseendemässigt och hur vi utrycker oss för att attrahera både kvinnor som män. Att dessutom se över vilka plattformar vi använder för att marknadsföra våra tjänster är också en viktig del. Vi rekryterar efter kompetens samtidigt som vi strävar efter mångfald, såväl etnisk, religiös eller jämställdhet mellan kvinnor och män. Idag är 35% av anställda på SoftOne kvinnor och i koncernledningen har vi en jämn representation mellan kvinnor och män. 

En tredjedel av SoftOnes anställda arbetar med produktutveckling, där kvinnor historiskt varit underrepresenterade. Idag är 20% av anställda som arbetar med produktutveckling kvinnor. Vi hoppas att fler kvinnor söker sig till oss till dessa avdelningar och vi har sett en positiv förändring här de senaste åren. 

Hedwig

Hedwig Strömstedt  

Hur kommer det sig att du började arbeta på SoftOne och vad är bra med SoftOne som arbetsplats? 

Jag har alltid haft ett intresse för teknik och tänkte att det skulle vara kul att jobba på ett IT-företag. Det var egentligen en slump att jag hittade just SoftOne, men det lät som en intressant verksamhet i och med kombinationen av ekonomi och teknik. Idag är jag glad att jag hamnade här! 

En av de bästa sakerna med SoftOne är att vi har en platt företagsstruktur där det finns utrymme för att göra sig hörd och få vara med och bidra med idéer. Företagskulturen och kollegorna är såklart också ett plus. 

Hur ser du på din personliga utveckling och karriär på SoftOne? 

Min karriär på SoftOne började på ekonomiavdelningen som redovisningsansvarig, men efter ett knappt år fick jag förfrågan om att anta en ny utmaning. Sedan dess arbetar jag på produktavdelningen, i nära samarbete med våra utvecklare. Jag uppskattar att SoftOne som arbetsgivare är måna om kompetensutveckling hos de anställda och lyhörda för önskemål gällande personlig utveckling. Jag har bland annat deltagit i externa kurser inom test och lön och framöver ska jag gå en kurs inom projektledning. 

Vad tror du behövs för att få fler kvinnor med IT-kompetens att välja oss som framtida arbetsgivare? 

Vi behöver visa att SoftOne är en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Något annat som jag själv upplevt positivt är möjligheten att kombinera arbetet på SoftOne med familjelivet och det livspussel som det innebär. 

Vilka mål skulle SoftOne kunna sätta kopplat till jämställdhet? 

  • Säkerställ att det inte finns löneskillnader – lika lön för lika arbete! 
  • Jämställd ledning 
  • Uppmuntra medarbetare till karriärutveckling och erbjud kompetensutveckling, oavsett kön 

 

Vill du också bli en del av vårt härliga team? Spana in våra jobbannonser här! 

SHARE THIS ARTICLE

Vi hjälper dig att hitta rätt