Branschkod för praktisk lönehantering

Srf konsulterna har tagit fram en ny branschkod för praktisk lönehantering av korttidsarbete som initialt lanserades i början av april. Nu kommer version 2.0 av branschkoden lagom till att Tillväxtverket öppnat e-tjänsten för den andra avstämningen.

Uppdaterad branschkod för korttidsarbete

När regeringen införde möjlighet att få stöd i form av korttidsarbete för att stävja risken för företagskonkurser, var det på ett oprövat regelverk. Lagen om korttidsarbete hade aldrig tidigare realiserats och skulle nu även omarbetas. Den svenska lagbeslutsprocess som vanligtvis skyndar långsamt, fick verka fram förslag som på rekordtid omvandlades till beslut. Den tillfälliga varianten av lagen om korttidsarbetet blev en diger uppgift för löneavdelningarna i Sverige att lösa. Srf konsulterna samlade i mars samverkansgrupperingen Srf Lönsam för att stötta upp regelverket med den praktiska hanteringen av löneprocessen. När e-tjänsten för korttidsarbete öppnade hos Tillväxtverket fanns branschkoden för praktisk lönehantering i version 1.0.

Branschkod för korttidsarbete 2.0 innehåller följande kompletteringar:

  • Förtydligande kring förlängning av stöd
  • Förutsättningar för avstämning av korttidsarbete
  • Uppgifter om medelantalet anställda till årsredovisningen
  • Tydliggörande om vikten av underlag och dokumentation
  • Retroaktiv lön

Ladda ner den nya branschkoden genom att klicka på knappen nedan och titta på Srf konsulternas instruktionsfilm för mer information.

Vi hjälper dig att hitta rätt