Kundcase: Johan Risberg på ICA Supermarket HABO

Johan Risberg är butikschef på ICA Supermarket HABO utanför Jönköping. Våren 2017 började de använda SoftOne GO Schema för planering och administration av de 45 anställda. ”Innan vi började använda SoftOne för vår schemaplanering hade vi egentligen inget ordentligt verksamhetsstöd. Vi ritade scheman i ett program och administrerade och stämplade in i ett annat. Ändringar […]

Johan Risberg är butikschef på ICA Supermarket HABO utanför Jönköping. Våren 2017 började de använda SoftOne GO Schema för planering och administration av de 45 anställda.

”Innan vi började använda SoftOne för vår schemaplanering hade vi egentligen inget ordentligt verksamhetsstöd. Vi ritade scheman i ett program och administrerade och stämplade in i ett annat. Ändringar fick vi kommunicera via sms. Det gick åt mycket papper och pennor”, säger Johan skrattandes.

Schemahanteringen tog upp en stor del av Johans dagar och han började tröttna på allt onödigt dubbelarbete. Behovet av en förändring blev uppenbart. Johan visste att ICA centralt letade efter en långsiktig partnerlösning och blev lättad när beskedet om att SoftOne och ICA påbörjat ett samarbete kom.

Så fort implementationen var klar lämnade de sitt gamla arbetssätt och började arbeta i det nya systemet.

”Alla är så vana vid mobiler och appar idag, så omställningen för personalen var enkel. De uppskattar speciellt att schemat alltid är aktuellt. Själv kan jag slappna av, risken för missförstånd är betydligt mindre för jag vet att alla har den senaste versionen av sitt schema”, säger Johan.

ICA Supermarket HABO har använt SoftOne Schema i två år och berättar att han överlag är mycket nöjd.

”Jag får en helhet med hjälp av systemet som jag inte hade tidigare och tiden jag behöver lägga på schemaadministration har halverats. Det är slut med dubbelarbete. Gör jag en ändring så uppdateras och sparas den automatiskt. I slutet på månaden behöver jag bara trycka på en knapp så är allt klart”, säger Johan.

”Systemet sköter sig såklart inte av sig självt, men jag har en annan ro i själen för jag vet att systemet är vattentätt. De synpunkter jag haft på systemet har jag varit noga med att framföra. På så sätt bidrar jag till att höja kvaliteten inte bara för min egen butik, utan även alla andra ICA-butiker som använder systemet,” fortsätter Johan.

En annan aspekt av det nya arbetssättet som Johan uppskattar är den mobilitet som följer med en molntjänst. ”Nu kan jag arbeta från vilken dator som helst, vartsomhelst”, säger Johan.

Avslutningsvis får Johan frågan om han skulle rekommendera SoftOnes Schemaplanering till andra ICA-butiker. Hans svar kommer snabbt; ”Det har jag redan gjort flera gånger”.

Vi hjälper dig att hitta rätt