Senior produktägare inom ekonomi och redovisning

Vill du vara med på resan och skapa en än mer konkurrenskraftig produkt som adderar värde för kunden?

Det här är drömjobbet för dig som vill hitta nya utmaningar i varierande projekt med din kompetens inom produktutveckling. I ditt arbete på SoftOne blir du unik bland konkurrenterna då SoftOne i dagsläget är en av få leverantörer som inom molnbaserade system har ekonomi, försäljning, lager, inköp, projekt, tid, bemanning, schema och lön integrerat i samma affärsplattform.

SoftOne är ett bolag som satsar allt på utveckling och kvalitetsarbete, har snabba beslutsvägar, höga visioner och skapar möjligheter för dig att lyckas, växa och utvecklas.

På SoftOne Group nyttjar vi naturligt våra egna verktyg enligt devisen ”leva som vi lär”. Som medarbetare hos oss förväntas du brinna för att genom digitalisering möjliggöra ökad konkurrenskraft, effektivitet och lönsamhet. Detta är SoftOne:s mission och gäller både internt och som förebild för kunder.

Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm. Produktavdelningen består idag av 10 medarbetare och är uppdelade i fyra olika utvecklingsteam. I teamen finns medarbetare från Sverige, Finland och Sri Lanka. Du rapporterar till CPO

Rollen innebär:

Som Produktägare ingår du i SoftOne:s produktteam och ansvarar för att utveckla och effektivisera produkten inom ekonomi och redovisning. Du har örat mot marken, håller dig uppdaterad inom området och har en ”expertisroll” riktad mot intern verksamhet och kunder. Du blir en viktig person i arbetet med att leda SoftOne:s kunder och deras verksamheter till nästa nivå med affärsplattformen SoftOne GO. 

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Ha nära kontakt med användare av produkten för att förstå deras behov och hur de ska prioriteras.
 • Kontinuerligt definiera produkten, följa upp att produkten möter verksamhetens behov samt att produkten utvecklas i takt med verksamhetens förändrade behov på både kort och lång sikt.
 • Tillsammans med ett tvärfunktionellt team ansvara för aktiviteter som ska drivas kopplat till utveckling och förvaltning av produkten.
 • Ansvara för att utforma, kravställa och prioritera features inom ditt område som rör nyutveckling, buggar och förbättringar av befintlig lösning. Kravställning består av både beskrivande detaljer kring nuläge och önskat läge samt en designskiss/mockup. SoftOne använder sig av Figma som designstöd.
 • Tillsammans med övriga produktägare och CPO planera, presentera och realisera uppsatt roadmap.
 • Ansvara för refinement möten med utvecklingsteamet där syftet är att lyfta upp och diskutera ärenden som rör nyutveckling, buggar och förbättringar av befintlig funktionalitet.
 • Vid behov, stötta supportavdelningen med att återskapa buggar.
 • Vara involverad i regressionstester i samband med release. Du bidrar även till att SoftOne:s test- och leveransprocesser kontinuerligt förfinas. Tester utförs av dedikerad testare i utvecklingsteamet.
 • Ansvara för att dokumentation (video och skriftligt) av nyheter finns tillgängligt i samband med release. Du underhåller den integrerade online-servicen och bidrar med produktnära dokumentation exempelvis med artiklar till kunskapsbanken.

Övriga arbetsuppgifter:

 • Du bidrar till att produktavdelningen fortsätter att utvecklas och effektiviseras baserat på uppsatta mål.
 • Du stöttar organisationen med utredningar och önskemål och hjälper till om det uppstår kritiska problem.
 • Du hjälper till att svara på frågor från organisationen som kommer via interna veckomöten samt den interna FAQ kanalen.
 • Du bidrar till att sprida kunskap för området ekonomi och redovisning till kollegor inom SoftOne.
 • Vid behov, deltar du tillsammans med sälj vid införsäljning, t ex i samband med GAP- analys.
 • Du medverkar på utvalda governance möten med kund. 
 • Du håller i interna och externa presentationer, workshops och liknande.

SoftOne jobbar med 3 veckors sprintar och release sker var tredje vecka. SoftOne har en produktstyrelse som träffas var tredje vecka. Styrelsen är ett beslutande forum där syftet är att diskutera större projekt som kommit in och som kan påverka roadmap, eskalera potentiella problem samt besluta vad som ska göras inför nästkommande sprint.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du självgående, lyhörd och handlingskraftig. Du har projektledaregenskaper och är strukturerad med förmåga att prioritera. Du är inspirerande och affärsmässig med passion för produktutveckling och dess progressiva utveckling. Du har även en analytisk ådra för att kunna fatta datadrivna beslut som hjälper företaget att nå sina mål.

Vi tror att du brinner för digitalisering, har mycket god systemvana och erfarenhet av moderna IT-miljöer. Genom att sätta dig in i användarnas situation så skapar du positiva kundupplevelser med förstklassig service på ett effektivt och strukturerat tillvägagångssätt. Du är utvecklingsinriktad och det kommer naturligt för dig att bidra till förbättringsarbete. Du uppskattar teamarbete likväl som självständigt arbete.

Vi ser gärna att du har:

 • Flera års erfarenhet av produktutveckling och har god kunskap av kravställning inom området redovisning, inventarier, kund- och leverantörsreskontra, banktransaktioner och tillhörande rapportstruktur.
 • God förmåga att digitalisera och effektivisera systemprocesser.
 • Eftergymnasiala studier, akademisk examen eller motsvarande.
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. 

Det är extra meriterande:

 • Om du har erfarenhet av att jobba inom området ”Logistik” (projekt, lager, försäljning och inköp).
 • Om du har erfarenhet av att arbeta med ekonomiprocesser i de nordiska länderna, framför allt i Finland.
 • Om du har jobbat med ett SaaS system i ett snabbväxande företag.
 • Om du har gått någon form av utbildning eller en certifiering inom produktutveckling

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar SoftOne Group med Valegro. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Erika Klatzkow, erika.klatzkow@valegro.se, tel. 0704-121950.

SoftOne är ett SaaS-bolag inom ERP och HRM. Vår molnbaserade produkt SoftOne GO är marknadsledande leverantör i Norden för affärs- och HR-system. Vi utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar våra kunder med support, konsulttjänster och outsourcing av lön.

Bland våra 2000 kunder återfinns bolag såsom ICA Sverige, Coop och Tele2. SoftOne grundades 1985 och våra cirka 80 anställda arbetar från våra kontor i Stockholm, Söderhamn, Helsingfors och Colombo.

Privat sjukvårdsförsäkring
Friskvårdsbidrag
Tjänstepension
Sommartid med 35/h arbetsvecka

Vi hjälper dig att hitta rätt